szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az adathalászok ezúttal az Apple ID azonosítóval rendelkezőket támadják (tehát a maces felhasználók jó részét és...

Az adathalászok ezúttal az Apple ID azonosítóval rendelkezőket támadják (tehát a maces felhasználók jó részét és persze az iOS eszközökkel rendelkező felhasználókat). A módszer nem új, kapunk egy levelet, amelyben a lejárt adataink megújítását kérik tőlünk, az Apple nevében. A mailben látható http://store.apple.com cím helyett azonban egy preparált oldalra kerül, aki bedől az átverésnek (ha a link fölé mozgatjuk az egérkurzort és kicsit elidőzünk ott, láthatjuk is, hogy a valódi cél egészen más), és az ott megadott adatai természetesen nem az Apple-höz jutnak el.
Érdemes tehát odafigyelni, mire kattintunk a beérkező levelekben. Ha tényleg úgy gondoljuk, hogy adataink megújításra szorulhatnak, ne egy e-mailben beérkező linkre kattintsunk, hanem közvetlenül az iTunes-ban lépjünk be Apple ID fiókunkba és ott ellenőrizzük adatainkat.

Forrás: The Mac Security Blog (Intego)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek