szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Átlagosan 3-5 kiló plusszal fizettünk az ünnepek alatti „falatozásért”, így persze nem csoda, hogy a január a nagy...

Átlagosan 3-5 kiló plusszal fizettünk az ünnepek alatti „falatozásért”, így persze nem csoda, hogy a január a nagy fogadalmak, a méregtelenítés, a fogyókúrák időszaka. A sikeres súlycsökkentéshez persze nem árt némi motiváció sem, ami lehet például egy kihízott ruha (amit azért még fel szeretnénk venni), vagy például egy olyan segítség, mint a Withings wifi mérlege.

A dizájnos mérleg az első pillanatban nem több, mint egy hagyoményos, digitális súlymérő, amelyen nemcsak a súlyunkat, hanem testünk zsírtartalmát és a testtömegindexet (BMI) látjuk. Azonban a mérleg mellé egy USB kábel is jár, ami jelzi, ennél azért többről van szó. S valóban, a mérleg ugyanis „összeköthető” számítógépünkkel, sőt letölthető a hozzátartozó alkalmazás iPadre, iPhone-ra és androidos telefonokra. A zavartalan működéshez még wifi-hálózatra is szükség van, s ha minden együtt, el is kezdődhet a súlymérés új korszaka.

A mérleg egy kezdeti mérés és a felhasználóra vonatkozó adatok beállítása után a későbbiekben több, természetesen eltérő súlyú felhasználót is felismer, s a továbbiakban csak rá kell állni a mérlegre, megvárni, hogy mutassa a mért adatokat, és ezzel a mi feladatunk véget is ért. A számítógépen (vagy a hordozható eszközökön) – a wifi hálózat közvetítésével – már rajzolódik is ki a görbe, amelyik remekül mutatja a testsúly változását. Nagyszerű érzés egy fogyókúra során látni a lefelé tartó egyenest.

A grafikon egyébként elküldhető orvosunknak, edzőnknek, sőt akár a nagyvilággal is megosztható, hiszen egyetlen gomb megnyomásával feltehető a közösségi oldalakra is.

Nem árt azonban tudni, hogy míg az említett alkalmazások ingyenesek, a mérleg nem tartozik az olcsó mulatságok közé. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy sokkal több funkciót kínál, mint hagyományos társai, s igazi motivációt jelenthet egy-egy fogyókúrához.

A cégnek egyébként hasonló elven működő vérnyomásmérője is van, amelyről itt írtunk részletesen. S bár ez az eszköz is drágább egy egyszerű vérnyomásmérőnél, azt is látni kell, hogy kevés hasonló eszközről lehet elmondani, hogy nemcsak hogy hosszú távon megőrzi a mért értékeket, hanem el is küldi ezeket az orvosnak. Ez pedig már komoly segítséget jelenthet azoknak a betegeknek, akiknek a vérnyomásukkal van problémájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét helyet javított Magyarország a FIFA ranglistáján

Hét helyet javított Magyarország a FIFA ranglistáján

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható