szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iPhone-hoz rengeteg remek alternatív fotós alkalmazást tölthetünk le, de az esetek többségében bőven megteszi a...

Az iPhone-hoz rengeteg remek alternatív fotós alkalmazást tölthetünk le, de az esetek többségében bőven megteszi a rendszer saját Camera szoftvere is. Azt már megmutattuk, miként lehet a lezárt mobilt a leggyorsabban fotózásra bírni, azt is, hogyan lehet a headset vagy a beépített hangerőszabályzó gombjával exponálni, és arról is volt már szó, miként nézhetjük vissza azonnal az elkészült képeket. Egy valamiről azonban nem ejtettünk még szót: a Camera alkalmazás is képes az auto exposure és auto focus értékeket "befagyasztani", akárcsak a megvásárolható programok. Ám míg az utóbbiaknál erre általában találunk a képernyőn valamilyen gombot, az Apple kicsit elrejtette a funkciót. Az AE/AF értékek zárolásához egyszerűen tartsuk ott az ujjunkat a képernyőn a kiválasztott ponton (mintha az érintős fókuszt használnánk, de ne kapjuk fel rögtön az ujjunkat), s várjuk meg, amíg a "célkeresztet" megszemélyesítő négyzet pulzálni kezd. Ekkor a képernyőn megjelenik az AE/AF Lock felirat. Ennyi! Ha ismét bekapcsolnánk az automatikát, csak érintsük meg újból a képernyőt egy pillanatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját