szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktort a valódinál barnább bőrrel ábrázolta egy szellemesnek szánt bejegyzés a Milla Facebook-oldalán, majd nem sokkal később a posztot eltávolították – írja az Index blogja, a Képviselő Funky.

"Orbán, ahogy apám látja. Orbán, ahogy anyám látja. Orbán, ahogy én látom" – ezek a mondatok állnak azok alatt a fotók alatt, amelyek az Egymillóan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook-oldalán tűntek fel, és ebből az derül ki, hogy a szellemesnek szánt kép készítőjének anyukája Orbán Viktort a valóságosnál barnább bőrűnek, gyaníthatóan romának látja – áll a Képviselő Funky blog bejegyzésében.

A rasszista bejegyzést húsz perc után eltávolították a Milla oldaláról, miután felháborodott kommentek érkeztek hozzá, de a KF-blognak még megvan a képernyőkép. A blog emlékeztet arra, hogy a Milla Facebook-csoportja nem először dob be rasszista poénokat: előfordult, hogy egy köteg pénzzel, vastag aranylánccal és kereszttel ábrázolták Orbánt, még korábban pedig a keleti nyitáson gúnyolódva harcsabajszos, rizsszedő kalapos kínainak fotoshopolták. 

Frissítés:

A Milla a Facebook-oldalán kedden este a délutáni bejegyzéssel kapcsolatban megkövette olvasóit. A Milla ügyeletes szerk. aláírású szöveg szerint ők nem cigányozták le Orbánt, soha nem is cigányoznak, és sem a miniszterlnök, sem más etnikai származásával nem poénkodnak. A bocsánatkérő poszt szerint az Orbán-kép a miniszterelnök focihoz való viszonyáról szól. A képet azért vették le, mert szerintük azt sokan félreértették. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamburgerektől a falig: Trump elnöksége képekben

Hamburgerektől a falig: Trump elnöksége képekben

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége

Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel

Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel