szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Handelsblatt című német üzleti lap a tervezett reklámadóról közölt orbánisztánozós kommentárt kedden.

A szerző, Hans-Peter Siebenhaar az Elég az orbánisztánból! című írásban úgy fogalmazott, hogy "Orbán Viktor, Magyarország jobboldali populista miniszterelnöke megizzasztja a még szabad tévéadókat". Az "Orbán-párt tervein könnyű átlátni", a tervezett reklámadó "kísérlet arra, hogy az utolsó megmaradt független csatornákat is pórázra fogják" – tette hozzá.

Tüntetés június 9-én a reklámadó ellen
©

Szerinte "Magyarország a demokrácia ügyében már ma is az utolsó az EU 28 tagállama között", és "Európának nem szabad tovább tétlenül néznie a sajtószabadság lopakodó felszámolását", különben olyan viszonyok alakulnak ki, mint Oroszországban Vlagyimir Putyin uralma alatt. 

A német kormánynak sem szabad szó nélkül hagynia, hogy "orbánisztánná züllik" Magyarország, amely egykor "a demokrácia éllovasa volt a keleti blokkban" – tette hozzá a Handelsblatt szerzője.

Az írás egy hosszabb változata megjelent a Handelsblatt online kiadásában Támadás a média szabadsága ellen címmel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország