szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hallott ön már Áder Jánostól olyasmit, hogy "el fog fáradni a keze, már most remeg, kicsit lazítson"? Na ugye. Ezért kell nemzeti hírtévét nézni, ahol egy héttel az indulás után pindurit még rendezetlen a hírszolgáltatás.

Mindig tudtuk, hogy Áder János köztársasági elnök a kefebajusz mögött kedélyes, tréfálkozó ember. Egy héttel az indulás után, vasárnap az új állami hírtévé erre bizonyítékot is szolgáltatott.

A kora délutáni hírműsorban először is minden átmenet nélkül lekeverték a harmadik tuniszi merénylőről szóló riportot, amely hangban még az után is folytatódott, hogy a sokattűrt Somorjai Balázs némán megjelent a képernyőn. A vágó (aki, mint tudjuk, ollóval akart vágni) pár másodperc után helyrehozta a bakit, hogy az állami hírtelevízió annak rendje és módja szerint a víz világnapján beszélő Áder Jánosra kapcsolhasson.

De korai volt az öröm! Hévízen még senki sem tudta, hogy milliónyi néző szeme szegeződik rá, maga Áder János sem. Ezért csaknem fél percig az egymás között rendezkedő tévéseket láttuk és hallottuk, majd Áder Jánost, aki tréfálkozással töltötte ki a csendet: "van, aki tisztes távolságból készíti a felvételt, úgy látom", illetve "el fog fáradni a keze, már most remeg, kicsit lazítson"! Mire, nem fogják elhinni, nem az ATV-s, nem az Echo Tv-s, hanem a Hír Tv-s mikrofont tartó kéz tűnt el a képből.

A videó minőségéért elnézést, a hangot némileg fel kell tekerni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”