Tetszett a cikk?

Nemsokára a Biztonsági Tanács elé kerülhet az ENSZ iraki mandátumának kiszélesítéséről szóló amerikai tervezet.

George Bush jóváhagyta az Egyesült Államok által hamarosan az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjesztendő határozattervezetet azok után, hogy megbeszélést folytatott Colin Powell külügyminiszterrel. A tervezet, amely az ENSZ iraki mandátumának kiszélesítéséről, s többnemzetiségű erő bevonásáról szól, először múlt héten, a világszervezet bagdadi központja elleni robbantás után merült fel.
Amerikai források szerint a határozat azon országok kétségeit is eloszlathatja majd, amelyek mindeddig - ENSZ felhatalmazás híján - nem vettek részt az iraki stabilitás megteremtésében, s amelyekkel Washington, az Irakban állomásozó amerikai katonák ellen elkövetett sorozatos gerillatámadások miatt, egyre inkább keresi a megegyezést.
Az Egyesült Államoknak az iraki katonai jelenlét havonta négymilliárd dollárjába kerül, így arra számít, hogy a határozat nyomán megnő más országok hajlandósága is arra, hogy részt vállaljanak Irak politikai-gazdasági újjáépítésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók

Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók

Tömegbaleset történt az M0-son

Tömegbaleset történt az M0-son

Hiába ígér egyszerűbb áfabevallást a kormány, több munka lesz vele – állítják az adótanácsadók

Hiába ígér egyszerűbb áfabevallást a kormány, több munka lesz vele – állítják az adótanácsadók