Tetszett a cikk?

Az észak-koreai parlament szerdán jóváhagyta a phenjani kormány azon döntését, hogy felgyorsítja atomprogramját és elutasítja a további hatoldalú tárgyalásokat a program felfüggesztéséről.

A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a Legfelsőbb Népi Gyűlés megvitatta az észak-koreai külügyminisztérium - a kormányzat felhatalmazásával - szombaton kiadott közleményét, amely arról szólt, hogy a jelen helyzetben Phenjannak nincs más választása, mint nukleáris arzenáljának továbbfejlesztése. A parlament az érvek számbavétele után úgy határozott, hogy jóváhagyja és támogatja ezt az előterjesztést.
A szombati közleményt a külügyminisztérium azt követően adta ki, hogy a múlt héten Pekingben Kína, Észak-Korea, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Oroszország és Japán képviselői tárgyalóasztalhoz ültek az észak-koreai atomprogram ügyében. A szerdai közleményben azonban Észak-Korea tudatta, hogy a továbbiakban nem érdekelt az ilyen jellegű megbeszélésekben, azoktól nem vár eredményt, míg az amerikai megelőző támadás fenyegetése miatt az ország védelme az atomarzenál megerősítését igényli.
Ro Mu Hjon dél-koreai elnök szerdán Szöulban találkozott Vu Pang-kuo-val, a kínai parlament elnökével, akit arra kért, hogy Kína folytassa közvetítő szerepét az észak-koreai atomprogram ügyében. Vu válaszában megerősítette, hogy hazája továbbra is erőfeszítéseket tesz a békés rendezés és a Koreai-félsziget stabilitásának érdekében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét rács mögött van a csengeri "örökösnő"

Ismét rács mögött van a csengeri "örökösnő"

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV

Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV