Tetszett a cikk?

A boszniai szerb rendőrség szerdán sikertelen kísérletet tett Radovan Karadzsics, a boszniai szerbek volt politikai vezetője elfogására. Ez volt az első bejelentett boszniai szerb rendőri akció, amelyet a hágai Nemzetközi Törvényszék által körözött, háborús bűnökkel vádolt Karadzsics elfogására indítottak.

A rendőri erők egy bejelentés alapján megrohamozták Vasilje szerb ortodox püspök házát az északkelet-boszniai Bijelina városban, de nem találták ott a körözött volt vezetőt - közölte a francia AFP hírügynökséggel a Banja Luka-i rendőrség egy képviselője.
Karadzsicsnak nyoma sincs, amióta 1995-ben vádat emelt ellene a Nemzetközi Törvényszék a boszniai háborúban (1992-95) elkövetett háborús bűnökért, népirtásért, emberiesség elleni bűncselekményekért. Őt tartják az 1995-ös srebrenicai vérengzés fő felelősének. Nemzetközi adatok szerint több mint hétezer embert - muzulmán férfiakat és serdülő fiúkat - gyilkoltak meg a boszniai szerb erők ebben a boszniai városban. A NATO vezette boszniai békefenntartó erő (SFOR) már számos alkalommal próbálkozott Karadzsics és szintén háborús bűnökkel vádolt katonai vezetője, Ratko Mladics elfogásával, de eddig ők sem jártak sikerrel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erste-vezér: "Kaptunk egy gólt, de meg fogjuk nyerni a meccset"

Erste-vezér: "Kaptunk egy gólt, de meg fogjuk nyerni a meccset"

Kádár-kori vadásztörténetek

Kádár-kori vadásztörténetek

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte