Tetszett a cikk?

Sikeresen zajlott a koponyatetőnél összenőtt egyiptomi ikerpár szétválasztása vasárnap Dallasban, egyelőre semmilyen komplikáció nem lépett fel - közölte a műtétet végző orvoscsoport.

A sebészek most végzik az utolsó öltéseket két fiú szétválasztott koponyáján. Dale Swift sebész szerint a két iker agyának szétválasztása nem ment olyan könnyen, mint gondolták.
A kétéves ikerpár szétválasztása közép-európai idő szerint szombaton kora délután kezdődött, de a tényleges agysebészeti beavatkozásra csak vasárnap került sor gondos előkészületek után. A műtét teljes befejezése után a két kisfiút - az esetleges komplikációk elkerülése végett - néhány napig mesterséges kómában tartják. Lábadozásuk több hónapig tart majd, és meg kell tanulniuk külön élni.
Ahmed és Mohamed Ibrahim tizenhat hónapja van Dallasban és több mint egy éve a műtétet végző orvoscsoport megfigyelése alatt álltak. Ápolásukat és a műtétet adományokból finanszírozták. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nébih: tök jók a magyar sütőtökök

Nébih: tök jók a magyar sütőtökök

Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad

Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad