Tetszett a cikk?

Ausztria, Észtország, Lettország és Litvánia azt javasolja az EU-nak, hogy Ukrajnában hozzanak létre befogadótáborokat az egyre növekvő számú csecsen menekült részére. Lengyelország szintén pénzt kér az uniótól, hogy a beáramló csecsenek ügyét kezelni tudja.

"A Csecsenföldről származó menekültek beözönlése mindnyájunknak komoly gondot okoz" – jelentette ki Ernst Strasser osztrák belügyminiszter, az Osztrák-Balti Biztonságpolitikai Csúcstalálkozó szerdai ülésén. Ezért a hasonló gondokkal küzdő Ausztria, Észtország, Lettország és Litvánia azt javasolja az uniónak, hogy együttesen hozzanak létre létre befogadótáborokat a csecsen menekülteknek Ukrajna területén, hogy a menedékkérők ne árasszák el Európát. Ausztriában az idén már 4221 orosz területről érkező személy kért menedéket, akik így a menekültek legnépesebb csoportját alkotják – írja a EUobserver.A hasonló gondokkal küzdő Lengyelország szintén pénzt kér az EU-tól a csecsen menekültáradat kezelésére. Tavaly 6900-an kértek menekültstátuszt Lengyelországban, 82 százalékuk csecsen volt. A lengyel-fehérorosz határon fekvő Terespol lengyel határállomáson csupán szerdán 31 csecsen folyamodott menekültstátusért, többnyire arra hivatkozva hogy hazájukban üldözik őket – írja az MTI.Az osztrákokhoz és a baltiakhoz hasonlóképpen átmeneti táborok létrehozását javasolják a britek és nemrég a német belügyminiszter Otto Shilly is, az unió új belügyi- és igazságügyi biztosa, az olasz jobboldali Rocco Buttiglione pedig támogatja az ötletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni

Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni

1,9 billiárd dollárból mentené meg az amerikai gazdaságot Biden

1,9 billiárd dollárból mentené meg az amerikai gazdaságot Biden

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába