szerző:
MTI

Jó, ha az utazók nem feledkeznek meg arról, hogy "ahány ház, annyi szokás", különben rács mögött végződhet a kellemesnek ígérkező flört.

A Connecticut állambeli Warrenville-ben például törvény tiltja szerelmi aktus közben a tubákolást. Észtország fővárosában, Tallinban pedig szigorúan tilos szeretkezés közben sakkozni.

Falk van Helsing német szerző és jogász "Szex közben szigorúan tilos sakkozni" című könyvében összegyűjtötte az ezzel az elsőrendű témával kapcsolatos képtelen törvényeket. Egy kis ízelítő a könyvből:

Az Egyesült Államokban különösen kényes kérdés férfi és nő kapcsolatfelvétele. Texas államban például tilos szemezéssel vagy kézjelzéssel flörtölni vagy ilyen jelzésekre reagálni. Michigan államban tilos ugyanis szerenádot adni szívünk választottjának. Georgia államban férfiak nem használhatnak lasszót kedvesük féken tartásához, Riverside-ban pedig a szerelmesek csak akkor csókolózhatnak, ha előzőleg karbolsavas rózsavízzel lemosták ajkukat.

El a kezekkel a férjezett brazil nőkről! Őket ugyanis törvény kötelezi házastársi hűségre. Férjük ellenben annyi szeretőt tarthat, amennyit meg tud engedni magának. A legtöbb országban tilos a bigámia, de van olyan állam, ahol annak, akinek ennek ellenére egynél több felesége van, az büntetésből köteles mindkét asszonnyal együtt élni ugyanabban a házban és szigorúan betartani minden házastársi kötelességet.

Kötelező sötétben szeretkezni többek között az oroszországi Volgográdban és az amerikai Virginia államban, az ilyenkor égő lámpa törvénybe ütközik.

Angliában jó ha vigyáznak a motorkerékpárosok, ott ugyanis tilos az út mentén leállított motorkerékpáron szeretkezni, csakúgy mint Birminghamben egy autó alatt vagy napnyugta után egy templom lépcsőin.

Nagyon sokba kerülhet a meztelenkedés is. Szingapúrban 275 ezer forintnak megfelelő összegű pénzbírsággal sújtják a ruhátlan fürdőzést, de azt is, ha meztelenül tartózkodik valaki saját lakásában. Az olaszországi Palermóban csak férfiaknak tilos a nudizmus, mégpedig azzal az indoklással, hogy "a férfi anatómiája akaratlanul is obszcén lehet".

Kínában viszont a lábak szemlélése ütközik a közerkölcsbe: el a szemekkel az idegen lábakról! - ez a jelszó. Míg ugyanis férfiak büntetlenül gyönyörködhetnek egy nő csaknem teljesen fedetlen testében, addig szigorúan tilos a meztelen nő lábfejét nézni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Mégsem lesz szexpláza Ferencvárosban

"Munkatársaim beszéltek a Lurdy Házzal és most bejelenthetem, hogy a bevásárlóközpont elállt a szerződéstől, s így nem lesz szexpláza a Ferencvárosban" - jelentette be Kökény Mihály, népegészségügyi kormánymegbízott

MTI Világ

Nyolcvan országban még büntetik a homoszexualitást

A világ nyolcvan országában még mindig büntetik a homoszexualitást, egyes országokban akár életfogytiglani börtönnel, sőt halállal is - hívta fel a figyelmet kedden Párizsban mintegy harminc meleg- és emberi jogi szervezet az idén első ízben meghirdetett Homofóbia Elleni Világnap alkalmából.

Monitor

Szexuális ellenforradalom

A rend és fegyelem oroszországi hívei elérkezettnek látják az időt, hogy elfojtsák az utóbbi években kibontakozott szexuális forradalmat. A puritánok többsége a házasságig tartó teljes önmegtartóztatást szorgalmazza, a legradikálisabbak pedig a szexről való szinte teljes lemondást követelik.

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Videó: rendben, hogy kihozta a csomagot a futár, csak ház előtti kocsit nem kellett volna összetörnie

Videó: rendben, hogy kihozta a csomagot a futár, csak ház előtti kocsit nem kellett volna összetörnie

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére