szerző:
hvg.hu

Az önmagát minden roma királyának tituláló Florin Cioaba bejelentette, szeptemberben Nagyszebenben megrendezi az első Roma Labdarúgó Európa Bajnokságot.

Országos Roma Kupa

Még várják csapatok jelentkezését a nyíregyházi stadionban július 23-án, szombaton rendezendő eseményre. A múlt évben hatvan, ukrán, román, szlovák és magyar labdarúgó csapat egyenes kiesési rendsuerben mérkőzött meg egymással, és a győztes átvehette az Országos Roma Kupát. A sporteseményt 1993 óta rendezik a szabolcsi megyeszékhelyen. (RomNet)

Cioaba a tornára most még csak 12 ország válogatottját hívja meg, de 2007-ben már selejtezőket is szervez. „A foci egyesíteni a roma fiatalságot, ugyanakkor feledteti akarom a román válogatott kudarcait” – jelentette ki nagyszebeni „királyi udvarában” élő Cioaba, aki máris egy-egy aranypénz adományt vár alattvalóitól, hogy abból elkészítsék a győztesnek járó több kilós kupát.

A román csapat szövetségi kapitányi tisztségére Marius Lacatust, egykori válogatott és roma származású focistát akarja felkérni, s reméli, a tréner olyan együttest kovácsol össze, hogy sikerül visszavágni a magyaroktól három éve Gyulán elszenvedett 7-5-ös vereségért. A tervet elvben támogatja a román labdarúgó profi liga is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vélemények

Kell-e cigányügyi minisztérium?

Megszaporodtak az elégedetlen hangok a kormány cigánypolitikájáról. Személyeskedésig támadják a romaügyi politikai államtitkárt, az őt felügyelő esélyegyenlőségi tárca nélküli minisztert, a megszűnt, majd az új esélyegyenlőségi kormányszervbe integrált romaügyi hivatali apparátust, s kap a választott köztestületként működő Országos Cigány Önkormányzat is.

Itthon

„Ez az orvos nagyon utálja a cigányokat!”

Egy roma asszony írásban tett panaszt a karcagi kórház igazgatójánál, mert szerinte származása miatt szülésekor az intézmény egyik orvosa nem látta el kellőképpen, és jórészt ennek köszönhetően a kórház egyik wc-jében kellett napvilágra hoznia kislányát.

Hét nap

CIGÁNYTELEP-FELSZÁMOLÁS

Kilenc település - Dencsháza, Galambok, Hencida, Kerecsend, Kisvaszar, Szentgál, Táska, Tiszabő, Uszka - összesen 680...

MTI Itthon

Nem engedte be a cigányokat, most fizethet

Kártérítésre kötelezte a nagyhalászi diszkó üzemeltetőjét a bíróság, mert tavaly áprilisban nem engedtek be roma fiatalokat a szórakozóhelyre, az ítélet nem jogerős.

Karrier

Hároméves program a cigányzenészek foglalkoztatására

A már működő rendszereken belül tervezi elősegíteni a cigányzenészek foglalkoztatását a szaktárcánál most megvitatás alatt álló intézkedési terv, közölte Kállai Katalin, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának roma miniszteri biztosa

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

A kínai turistákat vette célba Mészáros Lőrinc szállodalánca

A kínai turistákat vette célba Mészáros Lőrinc szállodalánca

A hideg és a havazás miatt egyre több hajléktalan megy a szállókra

A hideg és a havazás miatt egyre több hajléktalan megy a szállókra

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

Szokatlan funkció kerülhet a Samsung következő csúcstelefonjába: kriptopénzt is őrizhetne az S10?

Szokatlan funkció kerülhet a Samsung következő csúcstelefonjába: kriptopénzt is őrizhetne az S10?

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál