szerző:
MTI

A szaúdi biztonsági erők tűzharcban megölték vasárnap az al-Kaida feltételezett szaúd-arábiai vezetőjét, a marokkói állampolgárságú Junisz Mohammed Ibrahim al-Hajarit.

A dubaji székhelyű, de szaúdi tulajdonban lévő al-Arabíja műholdas hírtelevízió adott erről jelentést, hozzátéve, hogy több más körözött muzulmán szélsőséges is életét vesztette a főváros, Rijád keleti részén lezajlott összecsapásban.

A szaúd-arábiai belügyminisztérium kedden adta ki az országban tevékenykedő, legveszélyesebb muzulmán szélsőségesek körözési listáját, s Hajari neve állt a 36 nevet tartalmazó lista élén.

A lövöldözés alig néhány órával előzte meg Tony Blair brit miniszterelnök Rijádban teendő villámlátogatását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Az al-Kaida növeli aktivitását Afganisztánban

Átcsoportosítja erőit az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat, hogy Afganisztánt az Irakban dúló erőszakhoz mérhető vérontás színterévé tegyék - figyelmeztet az afgán kormány védelmi minisztere.

hvg.hu Világ

Mohamedán keresztes háborút ígér az al-Kaida

Az Al-Kaida második embereként ismert Zavahiri legújabb videójában ismét megfenyegette a nyugati világot „keresztes hadjáratával”, mely a figyelmeztetés szerint több tízezer áldozattal jár majd és tönkreteszi a gazdaságot.

MTI Világ

Tovább erősödött az al-Kaida

Akár egy mutáns vírus, az al-Kaida az elmúlt év során képes volt alkalmazkodni a felszámolására irányuló nemzetközi erőfeszítésekhez, még megfoghatatlanabb, még veszélyesebb lett – vélik a szakértők.

MTI Világ

Meghalt az al-Kaida feltételezett szaúdi vezetője

Az al-Kaida feltételezett szaúd-arábiai vezetője, Száleh al-Ufi is a hétfői összecsapásoknak a halottjai között van. Ennek során a sivatagi királyság biztonsági erői és terroristák csaptak össze.

hvg.hu Világ

Heves harcok Szaúd-Arábiában

A szaúdi biztonsági erők három feltételezett terroristát öltek meg vasárnap az ország északi részében. További húsz ember megsebesült a támadásban.

MTI Világ

Ivanov szerint új térségekre helyezi át tevékenységét az al-Kaida

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat új térségekre helyezi át tevékenységének súlypontját - figyelmeztet Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter, aki szerint főként Délkelet-Ázsiára, Észak-Afrikára és Latin-Amerikára összpontosul mostanában a terrorszervezet figyelme.

MTI Világ

Hat embert fejeztek le két nap alatt Szaúd-Arábiában

Hat embert fejeztek le két nap alatt Szaúd-Arábiában és ezzel már 28-ra emelkedett az idén kivégzettek száma a szigorú vallási törvények szerint élő muzulmán királyságban. Tavaly 35 embert fejeztek le Szaúd-Arábiában.

MTI Világ

Életét vesztette az al-Kaida egyik szaúdi vezetője

Amerikai katonákkal vívott harcokban Irakban életét vesztette Abdullah ar-Rosud, Szaúd-Arábia egyik legismertebb és leginkább keresett feltételezett terroristája - állította csütörtökön az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya internetes közleményben.

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Fotó: Ez az autós biztos akciósan jutott ehhez a mamut karácsonyfához

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Miért távozott a PDSZ a Ligából?

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról