szerző:
MTI

A belga Tom Boonen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 2. szakaszát, melyen Bodrogi László hosszú időn át szökésben volt, s két részhajrá során 12 másodperces időjóváírást szerzett, így összetettben feljött a harmadik helyre.

Bodrogi László
© laszlo-bodrogi.com
A Challans és Les Essarts közötti 181,5 km-es etapon a Credit Agricole magyar klasszisa három társával együtt már a rajt után 15 km-rel megszökött. A kvartett legnagyobb előnye 4:10 perc volt, azaz virtuálisan Bodrogin volt az összetettben élen állónak járó sárga trikó, hiszen az első szakaszon mindössze 59 másodperc volt a hátránya a vezető amerikai David Zabriskie-vel szemben.

Az első részhajrában ugyan még nem végzett az első három között, ám a 69,5, illetve a 150 km-nél lévő sprintet már megnyerte, így kétszer hat másodperc időjóváírást szerzett, melynek köszönhetően az ötödikről a harmadik helyre lépett előre az összetettben! Bodrogit 17 km-rel a cél előtt fogta be a mezőny, de így is fantasztikus teljesítményt nyújtott, s nagyszerű formát mutatott, amellyel sporttörténelmet írt, hiszen virtuálisan viselte a sárga trikót, illetve ilyen előkelő helyen még soha nem állt magyar versenyző az összetettben.

A mezőnyhajrát Boonen nagy csatában nyerte meg Bodrogi csapattársa, a norvég Thor Hushovd, valamint az ausztrál Robbie McEwen előtt. A sárga trikót hétfőn is Zabriskie öltheti magára. A szakasz krónikájához tartozik még, hogy Jan Ullrich 5 másodperccel csökkentette hátrányát az elmúlt hat alkalommal győztes, ezúttal is legnagyobb favoritnak tartott, s jelenleg második Lance Armstronggal szemben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Tour de France: Bodrogi is indul

Bodrogi László 2002 és 2003 után harmadszor is elindulhat a világ leghíresebb országúti kerékpáros versenyén, a Tour de France-on.

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Nekimegy a kormány a Velencei Bizottságnak, marad a bevándorlási különadó

Nekimegy a kormány a Velencei Bizottságnak, marad a bevándorlási különadó

Pontosított Volner, a békés tüntetőkkel nincs baja

Pontosított Volner, a békés tüntetőkkel nincs baja

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Kiürült a Kossuth tér, a tüntetők nagy része a köztévéhez vonul

Kiürült a Kossuth tér, a tüntetők nagy része a köztévéhez vonul