szerző:
MTI

Ázsiában szedi áldozatait a madárinfluenza, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint a fenyegetettség továbbra is drámai.

"Kétségtelen, hogy a helyzet nyugtalanító, mivel a madárinfluenza okozta fenyegetés az elmúlt fél év alatt fokozódott a térségben" - jelentette ki Omi Sigeru, a WHO nyugat-csendes-óceáni megbízottja a malajziai fővárosban hétfőn megnyílt ENSZ szakértői értekezleten.

Eddig legkevesebb 55 halálos áldozata van a kórnak az ázsiai térségben: Vietnamban 39, Thaiföldön 12 és Kambodzsában négy. Omi rámutatott, hogy az agresszív HSN1 vírus az emberek közt továbbra is megbetegedéseket okoz és szedi áldozatait, miközben nagy számban pusztít el állatokat is. Ugyanakkor feltételezni lehet róla, hogy instabil, kiszámíthatatlan és erősen alkalmazkodó-képes marad.

Kuala Lumpurban a három napos értekezleten több ENSZ szervezet szakértői a vírus okozta megbetegedés elleni harc stratégiáját vitatják meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

ISMÉT MADÁRINFLUENZA

A vietnami egészségügyi hatóságok 12 madárinfluenza-megbetegedést regisztráltak december közepétől január közepéig.

MTI Világ

Vietnam nemzetközi segítséget kér a madárinfluenza ellen

A madárinfluenza terjedése miatt a vietnami hatóságok felfüggesztették a kacsák és a fürjek tenyésztését az országban, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) képviselője szerint már vészhelyzet van Vietnamban.

MTI Világ

Kínai védőoltás madárinfluenza ellen

A vakcina a szárnyasokat és az emlősöket egyaránt megvédi a szervezetet a halálos betegségtől és elősegíti a madárinfluenza-vírus terjedésének megakadályozását - jelentette hétfőn egy kínai lap.

MTI Világ

Kínai oltóanyag a madárinfluenza ellen

Kínai szakemberek olyan oltóanyagot fejlesztettek ki, amely meggátolja a madárinfluenza veszedelemesebb változatának terjedését a madarak és az emlősállatok között - jelentette csütörtökön az Új Kína (Xinhua) hírügynökség.

MTI Világ

Újból felbukkant a madárinfluenza vírus Kínában

Madárinfluenza-fertőzés elleni óvintézkedéseket rendeltek el a kínai hatóságok, miután az ázsiai ország egyik nyugati tartományában újra megjelent a betegséget okozó vírus - jelentették pekingi lapok.

Kiengedték a börtönből Czeglédy Csabát, már hazafelé tart a családjához

Kiengedték a börtönből Czeglédy Csabát, már hazafelé tart a családjához

Cáfolja a Fidesz túlóratörvénnyel kapcsolatos cáfolatát a vegyipari szakszervezet

Cáfolja a Fidesz túlóratörvénnyel kapcsolatos cáfolatát a vegyipari szakszervezet

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt