szerző:
MTI

A magyar kutyák ezüst és bronz érmet, valamint kilencedik és tizenhatodik helyezést szereztek az idei Mentőkutya Világbajnokságon, a dél-franciaországi La Grande Motte-ban. A versenyen 15 országból több mint 100 kutya indult.

Szalánczi Gábor szerint, aki romkutatásban a második helyen végzett Boci nevű border collie kutyájával, területkeresési és romkutatási kategóriában lehetett nevezni.

A területkeresés azt jelenti, hogy egy 3 hektáros bokros, füves területen elrejtőzött 5 embert kell a kutyának 40 perc alatt megtalálnia. Ebben a kategóriában egy horvát border collie lett az első. A romkutatás kategóriában mesterségesen romos épületek alá elbújt 5 embert kell a kutyának megtalálnia szintén 40 perc alatt.

Romkutatásban a magyar mentőkutyák nagyszerűen teljesítettek, az első helyen ugyan egy cseh eb végzett, de az ezüst érmet Boci kapta, a bronz érem tulajdonosa pedig Szabó Gábor Freddy nevű német juhászkutyája. Kilencedik lett Dr. Löcher Zsuzsanna Korgója, míg 16-ik Földvári Péter Lizája, a Pannon Kutyás Kutató-Mentő csapat tagja.

A francia mentőkutya világbajnokságon a versenyzőknek nemcsak keresniük, kutatniuk kellett, hanem fegyelmező és ügyességi gyakorlatokat is el kellett végezniük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Szobrot állítottak Mancsnak Miskolcon

Az alkotás a miskolci speciális mentők német juhász mentőkutyáját ábrázolja életnagyságban, és szombaton avatták fel Miskolc belvárosában.

"Fenyegetnek, kivéreztetnek bennünket" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Gyenis Ágnes

"Fenyegetnek, kivéreztetnek bennünket" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Gyenis Ágnes

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Kézilabda: magyar siker Nancyban!

Kézilabda: magyar siker Nancyban!