szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az USA Today beszámolója szerint a serifek több mint a fele, 58 százaléka a speednek nevezett fehér port tartotta a legnagyobb problémának, míg 19 százalék a kokaint, 17 százalék a marihuánát, 3 százalék pedig a heroint.

A metamfetamin lett az Egyesült Államok helyi rendészeti erőinek legnagyobb gondja egy felmérés szerint, amelyet 45 szövetségi állam ötszáz serifhivatalában végeztek el a Megyék Országos Szövetsége nevű szervezet megbízásából.

A serifek 90 százaléka arról számolt be, hogy megyéjükben az utóbbi három évben megugrott a metamfetaminnal kapcsolatos letartóztatások száma. Az indianai Vigo megye kirívó példa rá, mivel a megyei börtönben lévők 80 százalékát metamfetamin miatt zárták rács mögé. Növekvő vesződséget okoz a speed más megyei szintű hatóságoknak is, így azoknak, amelyek a szer rabjául esett szülők gyerekeiről gondoskodnak.
   
A Fehér Ház Országos Kábítószer-ellenőrzési Hivatala nemrég erősítette meg, hogy továbbra is a marihuánát tekinti a nemzet első számú droggondjának.
   
A szövetségi adatok szerint 15 millió amerikai fogyaszt marihuánát, míg a speedet használók száma egymillió körül lehet.
   
A Megyék Országos Szövetsége szerint a terrorizmus és a belbiztonság ügyeire összpontosító szövetségi kormány pénztől és figyelemtől fosztja meg a metamfetamin ellen küzdő szövetségi államokat. A szövetség sérelmezte, hogy a 2006-os költségvetésből törölték egy 804 millió dolláros drogellenes program pénzügyi fedezetét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Drogmáglyával bizonyít Rangun

66 milliárd forint értékű ópiumot, heroint, marihuanát és szintetikus kábítószert égettek el vasárnap Rangunban, Mianmar (a korábbi Burma) fővárosában a hatóságok, bizonyítandó eltökéltségüket a drogellenes küzdelemben.

MTI Itthon

140 millió drogfüggő világszerte

Az ENSZ legfrissebb kábítószer-helyzetet bemutató jelentése szerint összesen 40 millióan fogyasztanak kemény drogokat a világon és 100 millió azon fogyasztók száma, akik egyéb kábítószereket használnak - közölte Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára.

MTI Itthon

Marihuána és a nyugtatók a slágerdrogok a fiatalok körében

A kábítószert kipróbálók és fogyasztók körében nagyobb arányban találhatóak húsz év körüli magasabb státuszú budapesti fiatalok és több köztük a férfi, mint a nő. Legtöbben marihuánát, receptre kapható altatókat és nyugtatókat fogyasztanak - olvasható abban a kutatásban, amely a fiatalok életmódját, szokásait, jövedelmi helyzetét és életlehetőségeit vizsgálta.