szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gerhard Schröder volt német kancellár a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező legnagyobb svájci kiadóház, a Ringier tanácsadója lesz.

A tanácsadó
© AP
Michael Ringier kiadó azt közölte Zürichben, hogy Schröder január elsejétől látja el a tanácsadói feladatokat. A Ringier közleménye szerint a volt német kancellár Michael Ringier személyes tanácsadója lesz nemzetközi politikai kérdésekben.

Schröder berlini irodája nem kívánt állást foglalni a közléssel kapcsolatban, mondván, hogy az a volt kancellár "magánügye".

Schröder hét évig állt a német szociáldemokrata-zöld kormány élén, de az őszi előre hozott választásokon a szociáldemokrata párt (SPD) vereséget szenvedett, s nem volt képes kormányképes koalíciót alkotni más partnerekkel. Ugyanez történt a legerősebb parlamenti frakcióval rendelkező konzervatív uniópártokkal (CDU, CSU), így a két erő nagykoalíciós kormány megalakításában állapodott meg Angel Merkelnek, a kereszténydemokraták (CDU) elnökének vezetésével.

Schröder egy ilyen összetételű kormányban nem óhajtott szerepet vállalni és parlamenti mandátumáról is lemondott. Korábban csak arról volt szó, hogy megírja emlékiratait és folytatja ügyvédi pályáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kondor Katalin pert nyert a Ringier ellen

Első fokon, nem jogerősen, pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a Magyar Hírlap korábbi kiadója, a Ringier Kft. ellen, amiért a lap tavaly február 27-én megjelent, "Kondor iratai az NBH-nál vannak" című írásában valótlan és hamis látszatot keltő tényállításokat közölt.

MTI Média

Egységesíti marketingjét a Ringier

A Ringier Kiadói Kft. napilap-portfóliójának marketingigazgatója lett áprilistól Gyapay Péter, a Blikk eddigi marketingigazgatója - tájékoztatott a társaság közleményben.

MTI Gazdaság

Rekordbevétel a Ringier-nél

Fennállása óta a legjobb évet zárja az idén a jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező svájci Ringier médiacsoport.

Céklát hív vissza a forgalomból a Bonduelle a Sparból, mert üvegdarabok lehetnek benne

Céklát hív vissza a forgalomból a Bonduelle a Sparból, mert üvegdarabok lehetnek benne

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban