szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétmillió embert az éhhalál fenyeget Szomáliában, de a kelet-afrikai térségben összesen 11 millió embernek lenne szüksége gyors élelmiszersegélyre.

Az éhínség elsősorban Szomáliában, továbbá Dzsibutiban, Etiópiában és Kenyáben fenyeget, az utóbbi időszak nagy szárazsága miatt - nyilatkozta a FAO, az ENSZ Élelmezési Szervezete. A szervezet Világélelmezési Programja (VÉP) keretében nyárig összesen 64 ezer tonna élelmiszer eljuttatását tartja szükségesnek az szárazság sújtotta térségbe. Egyes helyeken az elmúlt tíz év legalacsonyabb termésátlagából gazdálkodnak. Jelenleg azonban a VÉP-nek csak 16,7 ezer tonna élelmiszer áll rendelkezésére.

Kenyában a kormány 150 millió dollár értékű élelmiszersegélyt tart szükségesnek 2,5 millió ember, vagyis az ország lakosságának mintegy tíz százaléka számára, az idei év első felében. Etiópiában több mint egy millió ember éhezik, de mintegy 8 millió ember életben maradása függ a segélyektől. Szomáliában a sürgős segélyigény élelmiszerből 40 millió dollárnak felel meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Háromszázezer etióp gyerek éhhalál-veszélyben

Háromszázezer etióp gyermek halhat meg alultápláltság miatt, ha az ország nem kap újabb élelmiszer- és pénzügyi segélyt - jelentette ki Bjorn Ljungquist, az ENSZ etiópiai gyermekmentő programjának vezetője, aki szerint 13 millió dollár azonnali segély kellene.

Tech

A klímaváltozás ötmilliárd ember éhhalálához vezethet

Hogyan hat majd a globális felmelegedés Földünk növény- és állatvilágára? Erre a kérdésre keresi a választ Bill Hare, a Potsdam Institute for Climate Impact Research kutatója, aki a klímaváltozás apokaliptikus vízióját vázolta fel.

MTI Világ

Tömeges éhhalál fenyegeti a szumátraiakat

Tömeges éhhalál fenyegeti a vasárnapi katasztrofális földrengés epicentrumához legközelebb eső északnyugat-szumátrai terület lakosait - írták interneten közzétett vészjelző és segélykérő üzenetükben kedden a térség katonai és rendőri vezetői.

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

Novák Katalin szerint 1000 milliárd forint került már a családokhoz a babaváróval

Novák Katalin szerint 1000 milliárd forint került már a családokhoz a babaváróval

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!