szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ján Slota szlovák nemzeti pártvezért, Zsolna (Zilina) polgármesterét ismét elragadtatták magyarellenes indulatai: csütörtökön kollaboránsoknak nevezte a szlovák kormánypártokat, mert "undorító és ellenszenves" koalíciós szövetségben állnak a Magyar Koalíció Pártjával (MKP).

A szenvedélyes magyarellenességének és hatalmi vágyainak - pártja, a parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párt (SNS) heti sajtótájékoztatóin - rendszeresen és féktelenül, a sajtó szerint esetenként alkoholos mámorban hangot adó Slota ezúttal a kormányfő, Mikulás Dzurinda pártját, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Uniót (SDK) és a másik kormányerőt, a  Kereszténydemokrata Mozgalmat (KDH) szidta és nevezte "kollaboráns bűnrészeseknek", amiért Szlovákia kormányában egy magyar pártot is képesek megtűrni.

"Persze, ezek a könyöklő magyar moralisták önszántukból soha nem tágítanának a kormányvályú mellől, amelybe foggal-körömmel kapaszkodnak, és két buldózerrel sem lehet őket elmozdítani" - csillogtatta meg ismét nemzeti indulatait Slota, majd így folytatta: "Ezeknek még holmi hun lovakra és Árpád vezér zsiványaira sincs szükségük, azok segédlete nélkül is a vályúnál maradnak, nehogy valaki szaglászni próbáljon a szélhámosságaik után."

Slota, aki már arra is buzdította a híveit, hogy "üljetek harckocsira és tegyük a földdel egyenlővé Budapestet!", ezúttal rendhagyó kijelentést is tett a magyarokkal kapcsolatosan. Azt mondta: neki nem a Szlovákiában élő "magyar polgártársak" ellen van kifogása, hanem az MKP vezetői ellen. Ők ugyanis az SNS részéről elfogadhatatlan, Szlovákia jogrendjével is ellenkező politikát művelnek az országban, de "ezt csak a karhatalmi erők védőszárnyának, az olyanoknak köszönhetik, mint Jaroslav Spisiak", akit Slota szerint az MKP ültetett az országos rendőrfőkapitány helyettesének székébe.

Az ősszel esedékes országos képviselőválasztás várható fejleményeitől ismét parlamenti és kormányzati pozíciókat remélő Slota "kizárólag és csakis bizonyos körülmények között" lenne hajlandó "valamiféle együttműködésre" a "magyar polgártársakkal", akiket egyébként rendszerint elmagyarosodott szlovákoknak nevez. Az SNS elnöke szerint ugyanis a magyarok kötelesek tudatosítani, hogy a Szlovák Köztársaságban élnek, ahol az államnyelv a szlovák nyelv, az állami himnusz pedig a Nad Tatrou sa blyská... hazafias dal, és nem egyéb. 

Slota együttműködési feltételeinek egyike az, hogy a magyaroknak "legyen tilos a nevetségesen zöld...lila, vagy miféle lobogóik kiaggatása a különféle állami ünnepek alkalmából, mert különben a feszültség csak fokozódni fog" - idézte a harcos szavakat a SITA hírügynökség, amely úgy tudja: a nemzeti pártvezért ezúttal a felesége dél-szlovákiai élményei ingerelték fel ennyire, mert az ott lakó és szlovákul nem tudó magyarok nem értették az asszony szlovák beszédét, nem köszöntek neki, és a boltban sem szolgálták ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ján Slota feljelentette Duray Miklóst

Feljelentette Duray Miklóst a magyarországi médiában elhangzott kijelentései miatt Ján Slota, a magyar- és romaellenes kirohanásairól elhíresült szlovák nacionalista politikus, aki már arra is bíztatta híveit, hogy üljenek harckocsikba és tegyék a földdel egyenlővé Budapestet.

MTI Világ

Slota ismét feljelentette Durayt

Ján Slota ismét bűnvádi feljelentés tett Duray Miklós ellen, mert a szlovákiai magyar politikus a trianoni békediktátum évfordulóján azt mondta, hogy "a magyarság nem pusztul - tisztul".