szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német kormány meggyőző bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy az Irakban hat hete elrabolt két német mérnököt nem ölték meg fogva tartóik - jelentette csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.

A német lap idézett egy meg nem nevezett magas rangú német biztonsági illetékest, aki szerint nincs ok kételkedni abban, hogy a túszok életben vannak. A jelentés nem részletezte, hogy milyen értesülései vannak a kormánynak.

A két férfit elrabló Anszar at-Tauhíd asz-Szunna csoport a múlt hónapban "utolsó ultimátumot" adott ki, közölve, hogy megöli túszait, ha Berlin nem teljesíti követeléseit: nem fejezi be az együttműködést az iraki kormánnyal, nem zárja be bagdadi nagykövetségét, és nem kötelez minden németet Irak elhagyására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Elraboltak két német mérnököt Irakban

A rendőrség szerint féltucatnyi, a hadsereg egyenruháját viselő fegyveres hurcolta el a két embert munkahelyük, egy mosószergyár közelében, amely Irak legnagyobb olajfinomítója mellett van. A német nagykövetség még nem tudta megerősíteni az emberrablásról szóló beszámolót.

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni

Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni