szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A március végén várt napfogyatkozás előtt a nigériai kormány nyugalomra intette a lakosságot, nehogy zavargás törjön ki.

Az óvintézkedésekre azért van szükség, mert a 2001-es napfogyatkozáskor a Borno tartomány északi részén az emberek közül sokan azt hitték, hogy a közösség gonoszai felelősek a napfogyatkozásért, és emiatt kisebb zavargások törtek ki.

Frank Neweke tájékoztatási miniszter most előrelátó módon, idejekorán figyelmeztette a polgárokat, hogy valószínűleg kényelmetlenül fogják magukat érezni a nem mindennapi eseményen, de semmiképpen ne essenek pánikba. A miniszter elmondta azt is, hogy a március 29-re várható jelenség valószínűleg az ország több részét sötétségbe fogja borítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Kettős napfogyatkozás a Marson

Az Opportunity robotjárműnek a Marson sikerült megörökítenie, ahogy először a Naprendszer legkisebb holdja, a Deimos haladt át a Nap előtt, majd három nappal később társa, a Phobos – írja a National Geographic Online.

MTI Itthon

Részleges napfogyatkozás volt

Távcsöves megfigyeléseket és élő közvetítést szervezett a Magyar Csillagászati Egyesület október harmadikára, a részleges napfogyatkozás megfigyelésére.

Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak

Automatikusan jár az iparűzési adó felezése a kkv-knak

Mucsi Zoltán lesz a narrátora egy Trianonról szóló animációs filmnek

Mucsi Zoltán lesz a narrátora egy Trianonról szóló animációs filmnek