szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lelőtték a Sinn Fein egykori északír parlamenti titkárát, Denis Donaldsont, aki nemrégiben ismerte be, hogy húsz éven át kémkedett a brit titkosszolgálatnak és a tartományi rendőrség terrorelhárító részlegének - közölték rendőrségi és Sinn Fein-források.

Denis Donaldson holttestét a brit Sky televízió értesüléseszerint az írországi Donegalban találták meg. A bűntény további részletei egyelőre nem ismertek.

A Sinn Fein, az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) politikai szárnya tavaly decemberben kizárta soraiból Donaldsont, miután fény derült ügynök múltjára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Már Dublin is dühös a Sinn Féinre

Az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) ír terrorszervezet vezérkari tagjaiként azonosította a Sinn Féin párt három vezetőjét vasárnap az ír kormány, ami példa nélkül álló súlyos vád.

MTI Világ

Az északír Sinn Féin vezetője politikai küzdelemre biztatja az IRA-t

Gerry Adams, a Sinn Féin északír katolikus párt elnöke felhívta az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű északír radikális katolikus milíciát, hogy a fegyveres harc helyett ezentúl politikai eszközökkel küzdjön céljáért, az Észak-Írország feletti brit uralom megszüntetéséért.

MTI Világ

Nagy-Britannia újra fizet a Sinn Feinnek

A brit kormány szerdán bejelentette, hogy novembertől újra folyósítja az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) politikai szárnyának tekintett Sinn Feinnek, Észak-Írország első számú katolikus pártjának az északír nemzetgyűlésben ülő képviselői számára járó juttatásokat.

A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt