szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negyvezer Ecstasy tablettát fogyasztott kilenc év alatt egy brit férfi, s ezzel az eddigi ismeretek szerint rekorder abban az értelemben, hogy nála nagyobb mennyiséget e partidrogból ember még nem fogyasztott el.

A most 37 éves ember harmincéves korában abbahagyta a kábító tabletták szedését - közölték a londoni egyetem orvosi karának munkatársai, akik az illetőt kezelik. Mint a The Guardian című brit lap beszámolt róla, az orvosok szerint a páciensnél hét évvel a "leállás" után is súlyos következményei vannak a korábbi Ecstasy-fogyasztásnak.

Mindenekelőtt jelentős tudati problémákkal - emlékezet-kiesésekkel, paranoiával, hallucinációkkal és depresszióval küzd. Ezenkívül időről időre megmerevednek nyak- és állkapocsizmai, és olyan fájdalmat okoznak, hogy gyakran nem tudja kinyitni a száját.

Az Ecstasy boldogságérzetet kiváltó szintetikus drog, amely az 1980-as évek eleje óta főleg a partikon terjed el egyre szélesebb közben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Növekszik a kokain és az ecstasy fogyasztása Európában

Európa továbbra is fontos piaca a kábítószereknek, elsősorban a kokain és az ecstasy fogyasztása növekszik gyors ütemben - derül ki az Európai Unió drogfogyasztást ellenőrző szervezetének (EMCDA) csütörtökön az Európai Parlamentben közzétett jelentéséből.

MTI Tech

Ecstasy-val gyógyított Parkinson-kóros egerek

Amerikában dolgozó orosz biológusoknak sikerült meggyógyítani dopaminhiányos kísérleti egereket az ecstasy néven elhíresült amfetamin-származékkal, s ennek nyomán áttörés várható a Parkinson-kóros emberek gyógyításában is, ha nem is a kábítószerként elterjedt ecstasy, hanem hasonló vegyületek révén.

MTI Világ

Világrekorder ecstasy-fogás

"Világrekordnak" számító mennyiséget, ötmillió tablettát foglaltak le pénteken az ausztráliai hatóságok az ecstasy nevű drogból.

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Női vezetője lehet az Egyesült Államok hírszerzésének

Női vezetője lehet az Egyesült Államok hírszerzésének