szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy jemeni koldus 6,5 millió forintnak megfelelő összeget koldult össze évek alatt, de elvesztette, amikor csődbe ment a bank, ahol pénzét tartotta.

Mintegy 6,5 millió forintnak megfelelő összeget, egész vagyonát elvesztette egy jemeni koldus, amikor csődbement a bank, amelyben elhelyezte összekéregetett pénzét. A szorgalmas koldus esküvőkön és más társas összejöveteleken gyűjtötte össze a pénzt, amely a világ egyik legszegényebb országának számító Jemenben komoly vagyonnak számít.

A bankcsőd következtében koldusszegénnyé vált koldus egyedüli reménye az, hogy az állam talán kárpótolja a károsultakat - mondta el az AFP-nek egyik rokona.

A pénzintézményt jemeni üzletemberek hozták létre nyolc éve, 2005 decemberében csődbe ment és vezetőit sikkasztás címén bíróság elé állították.

A nincstelenné vált koldus belépett a Károsultak társaságába, amelyet azok a sorstársai hoztak létre, akik a csőddel váltak először koldussá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen