szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Holland főügyészség szerint természetes halállal halt meg Slobodan Milosevics. A vizsgálat szerint semmi jele annak, hogy a halált bűntény okozta volna.

Természetes halállal halt meg Szlobodan Milosevics néhai szerb és jugoszláv elnök - közölte szerdán a holland főügyészség, amely felügyelte a halál pontos okát megállapítani hivatott vizsgálatot.

A tájékoztatás szerint a holland főügyészség megállapította, nincs semmi jele annak, hogy a politikus halálát bűntény, például mérgezés okozta volna.

Milosevicset március 11-én találták holtan a hágai Nemzetközi Törvényszék scheveningeni börtönében lévő cellájában, ágyában. Az első halottkémi vizsgálatok megállapítása szerint szívroham végzett vele.

A volt államfőt háborús bűnökkel, emberiesség elleni bűncselekményekkel, valamint népirtással vádolta a hágai Nemzetközi Törvényszék a horvátországi és boszniai (1991-1995), valamint a koszovói (1998-1999) háborúban játszott szerepéért.

Milosevics pere 2002. február 12-én kezdődött, és egészségi állapota miatt sokszor megszakították a bírósági eljárást. A néhai szerb és jugoszláv elnök gyakori fejfájással, krónikus szívpanaszokkal és magas vérnyomással küszködött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Eltemették szülővárosában Milosevicset

Néhány tucat párttársa és külföldi elvtársa jelenlétében, a közvetlen családtagok nélkül helyezték szombaton végső nyugalomra szülővárosában, Pozarevácban Szlobodan Milosevics volt szerbiai és jugoszláv elnököt, feltételezett háborús bűnöst, a délszláv háborúk kulcsszereplőjét.

MTI Világ

Moszkva nem hisz Hágának Milosevics-ügyben

Oroszországnak "jogában áll nem bízni" Szlobodan Milosevics boncolásának eredményeiben - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Orosz orvosok utaznak Hágába, hogy "legalább megismerkedjenek" a boncolási jegyzőkönyvvel.

MTI Világ

Szándékosan szedett rossz gyógyszert Milosevics?

Egy holland toxikológus közölte: a volt jugoszláv államfő szándékosan vett be olyan gyógyszert, amely hatástalanította a magas vérnyomására kapott orvosságot. A hivatalos törvényszéki halottvizsgálat szerint szívinfarktus okozta Szlobodan Milosevics halálát.

MTI Világ

Belgrádi sajtó: "Hága megölte Milosevicset!"

A vasárnap is megjelenő belgrádi napilapok címoldalukon számoltak be Szlobodan Milosevics haláláról, és közülük jó néhány azzal vezette fel hírét, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék megölte a háborús bűntényekkel vádolt néhai jugoszláv és szerb elnököt.

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást