szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több tucatnyi ellenzéki politikust vettek őrizetbe Nepálban, hogy megakadályozzák a négynaposra tervezett általános sztrájkot.

Több tucatnyi ellenzéki politikust vettek őrizetbe Nepálban szerdán, hogy megakadályozzák a csütörtökre hirdetett, négy naposra tervezett általános sztrájkot.

A helyi hatóságok számos aktivistát saját otthonában tartóztattak le, miközben Katmanduban előállítottak mintegy 50 olyan ellenzékit, köztük jogászokat, újságírókat, tanárokat, orvosokat, akik, dacolva a fővárosban elrendelt gyülekezési tilalommal, felvonulásukkal igyekeztek támogatásukról biztosítani a sztrájk szervezőit.

Hét nagy nepáli politikai párt által létrehozott szövetség szólította fel a himalájai ország lakosságát, hogy tüntetéseken követeljék a demokratikus intézményrendszer visszaállítását, 14 hónappal azután, hogy Gyanendra király, a maoista fegyveres felkelés elleni harcra hivatkozva, magához ragadott minden hatalmat. A lázadók egyébként az ellenzéki politikusokkal való találkozó után ígéretet tettek arra, hogy nem hajtanak végre fegyveres akciókat Katmanduban a sztrájk idején.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Nepál: letartóztatások és kijárási tilalom

Nepálban a teljhatalmú király vezette kormány házi őrizetbe helyezett több ellenzéki vezetőt, és nappali kijárási tilalmat vezetett be a fővárosban annak megakadályozására, hogy az ellenzék ismét tömegtüntetést rendezzen a demokrácia visszaállítását követelve.

MTI Világ

Maoista gerillák gyilkoltak Nepálban

Legalább tizenkilenc rendőr és katona vesztette életét mára virradóra Nepálban, amikor maoista gerillák megtámadták a himalájai királyság nyugati részén fekvő Palpa városát.

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust