szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit rendőrség terroristának vélt és letartóztatott egy légi utast a durhami repülőtéren, mivel a férfit oda szállító taxis gyanút fogott az utas által összeállított zenei műsor hallatán.

A 23 éves indiai származású Harraj Mann, aki brit állampolgár, útban a repülőtér felé elővette és a sofőr egyetértésével a taxi rádiójára kapcsolta MP-lejátszóját, amelyen a Clash, a Led Zeppelin és a Beatles együttesek dalai voltak.

A "műsorban" szereplő számok szövege azonban felkeltette a taxis figyelmét: már a Clash London calling című dala is kemény szavakat tartalmaz, ezt követte a Led Zeppelin a bevándorlókról szóló száma, majd mire kiértek a repülőtérre, a Beatles Nowhere Manje szólalt meg.

Miután elbúcsúzott utasától, a taxis alkalmasint úgy érezte, jeleznie kell a rendőrségnek, hogy talán terrorista lehet, akinek ez a műsora – a durhami rendőrség pedig ezután annak rendje és módja szerint kiszállította gépéből és több órán át kihallgatta a Led Zeppelin rajongóját, majd szabadon bocsátotta.

Mann a Hartlepool Mail című helyi lap csütörtöki számában számolt be a kalandról, és elmondta, hogy a rendőrök megerősítették: zenei ízlése tette gyanússá. Hivatalosan a hatóság csak annyit közölt, hogy az őrizetbe vétel "kapott információn alapult".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Van egy harmadik terrorista sejt is Londonban

Egy harmadik terrorista sejt továbbra is aktív és valószínűleg újabb öngyilkos merényleteket készít elő Londonban - írta vasárnap a The Sunday Times biztonsági forrásokra hivatkozva. A napilap szerint ez a sejt feltehetően menekülésben van és további merényleteket tervez a metróban és "könnyebb célpontok ellen" a városközpontban.

MTI Világ

Közel 150 terrorista gyanús személyt hurcolt el a CIA

Közel másfél száz terrorista gyanús személyt hurcolt el az amerikai hírszerzés külföldi országba 2001 szeptembere óta. Washingtoni kormányzati tisztviselők tájékoztatása szerint kevesebb mint tíz esetben tévedés történt, az így lefogottak ügyében a CIA független testülete folytat most vizsgálatot.

Vélemény

Kínozhatók-e a terroristák?

Egyelőre semmi sem támasztja alá a Washington Post értesülését, miszerint Közép-Kelet-Európa börtöneiben terrorizmussal gyanúsított foglyokat őriznének, amerikai megbízás alapján. De ha igaz lenne a hír, vajon vallomásra bírhatók-e, például injekciókkal, terroristák, ha ezzel tízezrek életét lehet megmenteni?

hvg.hu Itthon

Magyarok az iraki terroristák szolgálatában?

Az iraki terroristákat támogató Szabad Irak Bizottság Magyarország nevű szerveződés is részt vett egy idén ősszel megrendezett olaszországi konferencián, ahol többek között iszlamista „felszabadító” mozgalmak képviselték magukat. A szálak a Munkáspárt ifjúsági szervezetéhez, a Baloldali Fronthoz vezetnek, ám annak elnöke tagadja, hogy köze lenne a titokzatos csoporthoz.

Világ

Afrikaiak bujtatták Rómában a terroristát

Az olasz rendőrség legkevesebb 15 házkutatást tartott szerte Olaszországban szombaton a londoni merényletkísérletek egyik gyanúsítottjának római letartóztatása nyomán - jelentette be a belügyminiszter.

MTI Világ

Száz évet kapott az ETA-terrorista

Százévi börtönre ítélte péntek este Madridban a spanyol legfelsőbb bíróság a Baszkföld Haza és Szabadság (ETA) szélsőséges szervezet egyik tagját, aki 2000-ben megölte Fernando Buesa spanyol szocialista párti képviselőt.

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Áttörő felfedezést tettek az olasz fizikusok, segíthet megérteni a világegyetem működését

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet