szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy orosz katonai bíróság tizennyolc évi szabadságvesztésre ítélt egy szerződéses katonát, mert tavaly novemberben Csecsenföldön meggyilkolt három polgári személyt.

A Rosztov-na-Donuban működő bíróság döntése szerint Alekszej Krivosonoknak büntetését szigorított minősítésű fegyházban kell letöltenie.

A katona a csecsenföldi Sztaraja Szunzsa határában ellenőrzésre megállított egy gépkocsit, majd agyonlőtte a jármű vezetőjét és utasát, valamint egy arra haladó helybélit. Az ügyben folytatott vizsgálat szerint a férfi tette elkövetésekor részeg volt és kábítószer hatása alatt állt.

A vádat képviselő ügyész elmondta, hogy azért nem kért életfogytiglani büntetést, mert Krivosonok, aki 1995 óta szolgált a hadseregben, harc közben többször megsebesült, és három gyermeke van.

A katona elismerte bűnösségét, de kérte a bíróságot, hogy az ítélet meghozatalakor vegye figyelembe hazája szolgálatában megszerzett érdemeit és családi állapotát. A védelem az ítélet megfellebbezésére készül, mert túl szigorúnak tartja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Repülőgépes merényletekre készültek a csecsen gerillák

Samil Bászájev csecsen gerillavezér a 2001. szeptember 11-ihez hasonló, repülőgéprablásos kamikazetámadást tervezett a Kreml, egy atomerőmű és más célpontok ellen a kabard-balkárföldi Nalcsik elleni nagyszabású rajtaütés során - erősítette meg egy amerikai tanulmány, amelyet a pénteki orosz lapok ismertettek.

MTI Világ

Csecsenföldön megöltek egy terrorista vezért

Megölték Csecsenföldön az Urusz-Martan "emírje" néven ismert Ruszlan Bahajevet, akinek bandája 2002 és 2004 között több diverziós és terrorcselekményt hajtott végre a körzet és a csecsen főváros rendvédelmi erői és lakosai ellen - közölte az orosz belügyminisztérium ideiglenes sajtóosztálya.

MTI Itthon

Orosz kártérítés csecsen polgároknak

Oroszország először fizetett kártérítést csecseneknek a strasbourgi emberi jogi bíróság ítéletére, az orosz Memorial szervezet pénteki moszkvai közlése szerint.

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű