szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A walesi rendőrség őrizetbe vette a Swansea két labdarúgóját, aki hétvégén trágárságokkal "ellátott" nemzeti zászlóval bőszítette a vetélytárs szurkolóit.

Lee Trundle és Alan Tate a Carlisle ellen 2-1-re megnyert kupadöntő után a nagy rivális Cardiff híveit sokkolták azzal, hogy olyan lobogót emeltek a magasba, amelyen egy kézzel írt – és nyomdafestéket nem tűrő – üzenet éktelenkedett. Trundle ráadásul olyan pólót viselt, amelyen egy Swansea-játékos levizeli a Cardiff mezét.

A két forrófejű futballistát óvadék ellenében, feltételesen szabadlábra helyezték, ám ha a hónap folyamán ismét összeütköznek a törvénnyel, letöltendő börtönbüntetés vár rájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Hétpontos terv a futballhuliganizmus visszaszorítására

A futballhuliganizmus visszaszorítása az állam és a labdarúgás szereplőinek összefogásával lehetséges – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter azután, hogy bejelentette a futballpályákon elharapódzott erőszak visszaszorítására kidolgozott hétpontos tervet.

MTI Világ

Málta: 96 horvát futballhuligánt ítéltek el

A máltai bíróság gyorsított eljárással 96 horvát szurkolóra hét-hét hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, miután a két ország válogatottjának 1-1-re végződött labdarúgó világbajnoki selejtezőjét követően randalíroztak a stadionban.

MTI Világ

SMS-sel keresik a futballhuligánokat Hollandiában

A holland rendőrség 17 ezer sms-t küldött el azoknak a szurkolóknak akik ott voltak az Ajax Amsterdam és a Feyenoord közötti labdarúgó-mérkőzésekre az elmúlt idényben. Az akció eredményeképpen újabb száz letartóztatásra került sor.

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta