szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kiszabadult pénteken a Minszkben letartóztatott volt lengyel nagykövet, akit nem engedélyezett tüntetésen való részvételért 15 nap elzárásra ítéltek.

 
A minszki lengyel nagykövetség közlése szerint Mariusz Maszkiewiczet a fehérorosz hatóságok kiengedték a kórházból, ahová a letartóztatása után került, és nem kell visszatérnie a börtönbe büntetése hátralévő részének letöltésére.

A volt minszki lengyel nagykövetet március 24-re virradóra vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok, és 27-én több száz tüntetővel együtt 15 napi elzárására ítélték, mert ott volt a tömegben, amely Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök újraválasztása ellen tüntetett a szabálytalanságok miatt.

Másnap kórházba kellett szállítani szívpanaszok miatt. Kiszabadításáért határozottan fellépett a lengyel kormány: a varsói külügyminisztérium diplomáciai jegyzéket intézett Minszkhez. Maszkiewicz szabadlábra kerülése után elmondta, hogy már jól érzi magát, de a letartóztatásakor gyengélkedett, mert megverték.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A fehérorosz ellenzékiek szabadulását követeli az EU

Követeli az Európai Unió és az Európai Biztonsági és Együttműködés Szervezet (EBESZ), hogy Fehéroroszországban engedjék szabadon a napokban bebörtönzött tüntetőket - derült ki azokból a nyilatkozatokból, amelyet a két szervezet elnökségének képviselői tettek péntek reggel Brüsszelben, az EU-tagországok állam- és kormányfőinek találkozóján.

MTI Világ

Fehéroroszországban bujkál Hadzic?

Fehéroroszországban bujkál valószínűleg Goran Hadzic volt horvátországi szerb vezető, feltételezett háborús bűnös, aki két éve szökött meg újvidéki otthonából - értesült a Blic című belgrádi napilap.

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

Eltemették Diego Maradonát

Eltemették Diego Maradonát