szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy svájciszálloda vendégkönyvének köszönhetően nem kérdés többé, hogy Sigmund Freudnak volt-e szexuális kapcsolata sógornőjével, Minna Bernays kiassszonnyal. A heidelbergi egyetem szociológusa utánajárt.

Annak idején ez szóbeszéd tárgya volt Freud házasságtörése és bár Carl Gustav
Jung, Freud egyik leghíresebb tanítványa is megemlítette, sőt forrásként magát Minnát nevezte meg, a történészek nagy része átsiklott felette, mondván, nincs rá bizonyíték
   
Franz Maciejewski járt most utána a dolognak. Felkereste a szállodát a Svájc keleti részében lévő Malojában, ahol 1898 augusztusában Freud és sógornője két hetet töltöttek el. A régi nyilvántartó könyveket átböngészve megtalálta a
párnak, mint "házastársaknak" az aláírását - írta az El País című spanyol napilap.
   
Peter Gray, Freud életrajzírója úgy véli: emiatt módosítania kell a pszichoanalízis atyjának életrajzát, mivel a biográfiában "minden olyan dolog fontos, ami érinti egy személy intim életét". A módosításra annál is inkább szükség van, mivel a legenda szerint Freud büszke volt a feleségére és minden más embernél többre tartotta.
   
Érdekes, hogy míg a hírnek visszhangja volt több országban, többek között az Egyesült Államokban is, Ausztriában nem váltott ki különösebb érdeklődést. Cornelia Vospernik, az ORF osztrák tv munkatársa szerint azért, mert Bécsben nyílt titok, a helyi legenda része volt, hogy Freud Minnával csalta meg a feleségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

A hosszú élet titka: élvezzük a szexet!

Évszázadok óta sokan próbálták megfejteni a hosszú élet titkát. A receptek ráadásul olykor ellentmondanak egymásnak. Az egyik magyar egészségügyi magazin 17 jó tanáccsal szolgál.

MTI Shake

Letartóztatták a gyereket szex nélkül ígérő prédikátort

Letartóztatták a brit hatóságok a kenyai származású prédikátort, aki azzal kecsegtette a nőket, hogy képes lehetővé tenni számukra a gyermekszülést nemi aktus nélkül, pusztán imája erejével - de nem az ilyen "csoda-gyerekek" miatt, hanem mert a kenyai hatóságok korábbi gyermekrablások címén adtak ki ellene körözést.

hvg.hu Világ

Fordulat a lengyel szexbotrányban

A lengyel kormánykoalíció szélsőséges Önvédelem pártjának vezető politikusai tagadják Aneta Krawczyk vádját, miszerint ahhoz, hogy álláshoz jusson, kénytelen volt lefeküdni mind a párt elnökével, mind a helyettesével. Az ügyészség nyomoz. A DNA vizsgálat most közzétett eredménye cáfolja a nő egyik állítását, hogy a párt elnökhelyettese lenne egyik gyermekének apja.