szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Németországban tiltakozó akciókra készülnek a fuvarozók egy sor tartományban a dízel üzemanyag magas ára miatt. Szakmai szervezetük, a DSLV tájékoztatása szerint a következő hetekben egyebek mellett Bajorországban, Alsó-Szászországban, valamint Kelet-Németországban lesznek megmozdulások.

A DSLV vezetője azzal vádolta meg a kormányt, hogy magára hagyta a fuvarozó cégeket, amelyek közül már sokan feladták vállalkozásukat. A szomszédos államokban olcsóbban lehet hozzájutni a dízelhez, mint Németországban, ami versenyhátrányt okoz a német fuvarozóknak.
   
A szakma hatékony támogatást vár a kormánytól, például azt, hogy a fuvarozó cégek is az iparban alkalmazott áron kaphassák a dízelt, illetve azt, hogy a kormány szüntesse meg az ökoadót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Könnyítések az uniós közúti fuvarozásban

Az uniós tagországok kamionjainak korlátozottan lehetősége lesz nem anyaországi helyi városok közötti fuvarokat is teljesíteni. Egyebek között ebben foglalható össze az EU szállítási minisztereinek pénteki döntése.

MTI Itthon

Húzódik a megegyezés a fuvarozók és a kormány között

Elmarad a keddre tervezett ünnepélyes megállapodás a kormány és a fuvarozók szervezetei között, mert a kormányzat a gépjárműadóból kárpótolná a kamionosokat, ami sérti az önkormányzatok érdekeit - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap információja szerint a kabinet egyelőre nem tudja, miként térítse meg azt a kieső bevételt, ami az adócsökkentés miatt az önkormányzatok kasszájából hiányozna.

hvg.hu Vállalkozás

Megállapodás a fuvarozókkal: elmarad a 15 százalékos áremelés?

Az olajárak világpiaci emelkedésével nőtt az üzemanyagok ára a magyar piacon is jelentős többletköltségeket idézve elő a közúti fuvarozásban. A szállítmányozók és a logisztikai szolgáltatók ezt rendszerint továbbhárítják a megrendelőre, amíg költségeiket nem hajlandó senki kompenzálni. Hosszú egyeztetési folyamat után, most úgy tűnik mégiscsak lesz megállapodás.

MTI Autó

Egymilliárd eurós kárt okozott a spanyol fuvarozók sztrájkja

Több mint egymilliárd eurós kárt okozott Spanyolországban a fuvarozók egyhetes sztrájkja: vasárnapi lapjelentések szerint a cégek előzetes kármérlege ez az összeg, de ezen kívül a sztrájk jelentős áremelkedésekhez is vezetett országszerte.

MTI Gazdaság

Megállapodtak a fuvarozókkal

A fuvarozói érdekképviseleti szervezetek és a kormány képviselői szerdán megállapodást írnak alá a fuvarozók versenyképességének javítását célzó tárgyalások lezárásaként.

MTI Gazdaság

A kormány és a fuvarozók aláírták a megállapodást

A kormány és a fuvarozói érdekképviseletek aláírták azt a megállapodást, amely a közlekedési szolgáltatók megromlott versenyhelyzetének javítását, illetve az ágazat működőképességének fenntarthatóságát célozza - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált

Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv

Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben