szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Albán terrorcsoportok fegyverutánpótlási csatornáinak felszámolására indított akciót a szerb belügyminisztérium - jelentette a Tanjug hírügynökség.

Hogy pontosan milyen akcióról van szó, s hogy kapcsolatban áll-e a vidék központjában, Presevóban a hajnali órákban történt robbanással, arról a minisztériumban nem közöltek semmit.

A robbanás egy olyan házban történt, amelyben szerb rendőrök és a csendőrség tagjai laknak. A belügyminisztérium közleménye szerint a detonáció nagy erejű volt, amit az is jelez, hogy húsz lakás ablakait törte ki, és kárt okozott néhány környező családi házban.

A robbanásban megsérült a ház egyik lakója, egy 43 éves nő és egy 13 éves, az egyik családi házban lakó fiú. Az este körülményeit még vizsgálják. A zömében albánok lakta vidéken a múlt héten egy rendőrjárőrt ért támadás. Kézi gránátvetővel lőttek a terepjárójukra, s egyikük súlyosan, a másik könnyebben megsebesült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Szerbia 2 milliárd dolláros IMF-hitelt kér

A szerb kormány további 2 milliárd dollár hitelt fog kérni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) a globális gazdasági válság negatív hatásainak ellensúlyozására. Mirko Cvetkovic miniszterelnök keddi bejelentése szerint az új hitelmegállapodás a korábban kötött hitelszerződés helyébe lépne, és kölcsön azonnal lehívható lenne.

MTI Gazdaság

Szerbia megállapodott az IMF-fel

Szerbia megállapodott az IMF-fel egy két évre szóló 3 milliárd eurós hitelről – közölte szerda délután Mladjan Dinkic szerb miniszterelnök-helyettes. Az általa kiadott közlemény szerint 2,2 milliárd eurót kap Szerbia ebben az évben.

MTI Itthon

Németh: fontos magyar szerep Szerbia EU-csatlakozásában

Magyarországnak fontos szerepe lehet Szerbia európai uniós csatlakozásában jövőre, amikor - a spanyol soros elnökség kezdetével - Spanyolországgal és Belgiummal együtt tagja lesz az EU "trojkájának" - jelentette ki szerdán Újvidéken Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi és nemzeti kisebbségi bizottságának elnöke.

MTI Itthon

Év végéig vízummentességet kaphat Szerbia

Év végéig vízummentességet kaphatnak a feltételeket teljesítő nyugat-balkáni országok, így Szerbia is - mondta Szentiványi Gábor, a Külügyminisztérium szakállamtitkára.

MTI Világ

Szerbia EU-tagságot akar

Koszovó végleges státusáról még dönteni kell, de csak azután, hogy Szerbia elnyerte az EU-tagságot - jelentette ki a Beta szerb hírügynökségnek szombaton a Koszovóval foglalkozó belgrádi minisztérium államtitkára.

MTI Világ

Szerbia megköszönte a magyarok segítségét

A segítség, amelyet Magyarország és Németország ad a gázhiányban szenvedő Szerbiának, Európa szolidaritását tanúsítja - nyilatkozott pénteken Borisz Tadics államfő, hozzátéve, hogy reményei szerint már a délutáni órákban enyhülni fog a sok százezer embert sújtó helyzet.

MTI Gazdaság

A szerbiai bankok is nagyot kaszáltak

Gondjaik ellenére sikeres évet zártak tavaly a szerbiai bankok, mert 32,3 milliárd dinárral (44,5 százalékkal) növelték az előző évihez mért nyereségüket - derült ki a Szerb Nemzeti Bank szerdai közleményéből.