szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megbeszélést folytatott vasárnap Phenjanban Kim Dzsong Il észak-koreai vezető a kínai miniszterelnökkel.

A találkozón a felek több együttműködési megállapodást írtak alá - jelentette az Új Kína állami hírügynökség, de további részleteket nem közölt.
   
Kim személyesen fogadta néhány órával korábban a phenjani repülőtéren Ven Csia-paót (Wen Jiabao), aki három napot tölt Észak-Koreában. A kínai külügyminisztérium közlése szerint a kormányfő magas rangú észak-koreai vezetőkkel tárgyal, és részt vesz a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényeken.
   
Kínában azt hangsúlyozták, hogy a miniszterelnök az évforduló miatt keresi fel szomszédját, de a kelet-ázsiai térség és Washington reményei szerint a látogatás lehetőséget kínálhat arra, hogy Peking visszatérítse Phenjant a Koreai-félsziget nukleáris leszerelését célzó a hatoldalú tárgyalásokhoz. Erre utalt a dél-koreai hírügynökség jelentése is, amely lehetségesnek nevezte, hogy a vizit alkalmával Kim "fontos bejelentést" tesz a leszerelési párbeszédre vonatkozóan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat