szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Havonta 300 ezer euró tartásdíjat fizet az olasz kormányfő Silvio Berlusconi volt feleségének, Veronica Lariónak az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint.

A volt feleség havi 300 ezer euró tartásdíjat és a családi villa haszonélvezeti jogát kapja: ez szerepel a Miriam Raffaella Bartolini (ez Veronica igazi neve) kontra Silvio Berlusconi válóperes megállapodásban. Az olasz miniszterelnök és felesége szombaton, a milánói bíróságon egyezett meg, az ötórás tárgyalás eredménye azonban csak most szivárgott ki.

Az ANSA hírügynökség a két fél ügyvédjeitől származó információkra hivatkozva azt jelentette, hogy Berlusconi volt feleségének engedte át a Lombardiában, a Monza közeli Macherióban található Belvedere-villát. Ez volt Veronica és Silvio szerelmi fészke, majd a családi rezidencia, ahol Veronica és a közös házasságból született három nagykorú gyerek a mai napig él. Lario asszony élete végéig tartó haszonélvezeti jogot kapott a villára. A Visconti-család 1907-ben épített villáját Berlusconi eredetileg magának akarta megtartani, végül Veronicának engedte át. Berlusconinak a közeli Arcoréban levő villa maradt meg tucatnyi más olaszországi és külföldi luxusingatlannal.

Ami a tartásdíjat illeti, az ANSA értesülése szerint Veronica Lario tíz év együttélés és 19 év házasság után havi 300 ezer eurót kap. Ez a kevesebb mint évi 4 millió euró a Berlusconitól kezdettől fogva ajánlott összegnek felel meg. Veronica ugyan havi 3,5 millió eurót kért volt férjétől, de ahogyan a volt feleség ügyvédje, Maria Cristina Morelli hangsúlyozta, muszáj volt magasról indulni. A hírek szerint Veronica a közös megegyezéssel történő válásra is igent mondott, pedig amikor 2009. május 3-án benyújtotta a válókeresetet, még férjét vádolta a házasság tönkremenésével.

A válási megállapodás számos részlete nem tisztázódott még. Nem tudni, hogy a 300 ezer euró pontosan mit fedez, és mennyit fog még Berlusconi fizetni a Belvedere-villa fenntartására. Jelentős kérdés a házasságból született három gyerek jövője is a családi vállalkozásban. Barbara (26), Eleonora (24) és Luigi (21) nevére eddig Berlusconi birodalma 7,5 százalékát íratta. Barbara a családi kiadó, a Mondadori menedzsmentjébe szeretett volna bekerülni, de ezt évek óta az első házasságból született Marina (44) elnökli. Családi szokás, hogy Marina, öccse, Piersilvio (41) és a másik három testvér hétfőnként együtt ebédel Berlusconival, de néhány hét óta Barbara távol marad a közös ebédekről, és most hétfőn Luigi sem volt jelen.

Berlusconiék válása Olaszországban rekordnak számító egy év alatt lezárult. A végleges megállapodást néhány héten belül az ügyvédek írják alá. Veronica lemondott arról, hogy a törvények előírása szerint megtartsa a házasságban biztosított életviteli szintjét, senki sem tudja azonban, hány ingatlan, vagyontárgy, műkincs, ékszer van már a tulajdonában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sport

Berlusconi börtönnel fenyegeti azokat, akik lavinát okoznak

Börtönbüntetéssel sújtaná az olasz kormány azokat, akik halálos áldozatokat követelő hólavinákat okoznak, valamint ötezer eurós pénzbírságot róna ki a kijelölt pályákról letérő síelőkre és az időjárási előrejelzéseket figyelmen kívül hagyó kirándulókra - írta az olasz sajtó hétfőn.

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért

Kórházban töltötte a karácsonyt, most az ápolók segítségével megkérte a barátnője kezét

Kórházban töltötte a karácsonyt, most az ápolók segítségével megkérte a barátnője kezét

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek