szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több tucatnyian megsérültek, a rendőrség nyolc embert előállított Kínában, miután egy szénbánya tulajdonjogi vitája a hétvégén arra indított több mint száz falusit, hogy - kikényszerítve a bírói döntés végrehajtását - betörje a bánya bejáratát, nekiessen a berendezéseinek, majd összecsapjon az alkalmazottakkal.

Az őrizetbe vettek között vannak az északnyugat-kínai Senhszi tartomány Fancsiaho falujának lakói és a Shandong Coal Mine vállalat dolgozói. A csetepaténak mintegy kétszáz résztvevője volt. Az ügy háttere, hogy miután egy korábbi - a falunak kedvező - jogerős bírósági döntést figyelmen kívül hagyva a helyi bánya változatlan vezetéssel tovább üzemelt, az embereknél betelt a pohár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tízezren rekedtek egy kínai reptéren

Az idei év legnagyobb esője miatt több mint tízezer utas rekedt Szecsuán tartomány székhelye, Csengtu (Chengdu) nemzetközi repülőterén péntekről szombatra - közölték reptéri illetékesek szombaton.

hvg.hu Világ

Focivébé hadművelet: 5000 embert tartóztattak le illegális fogadásért

Több mint ötezer embert tartóztattak le Ázsiában illegális szerencsejáték miatt egy, a dél-afrikai focivébére időzített összehangolt rendőrségi akcióban. A Kínában, Malajziában, Szingapúrban és Thaiföldön lezajlott razziák alkalmával összesen tízmillió dollárnyi készpénzt, autókat, bankkártyákat, számítógépeket és mobiltelefonokat foglaltak le.

Szegő Péter Vélemény

A túlélés a tét – Interjú a nagykövettel

Az Észak-Koreába, hivatalos nevén Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba is akkreditált, szöuli magyar nagykövet, Lengyel Miklós a nyolcvanas években négy évet élt Észak-Koreában, kitűnően tud koreaiul és a közelmúltban – húsz év szünet után – ismét járt Észak-Koreában. Munkatársunkkal a "remete-ország" illetve a Kim-dinasztia túlélési esélyeiről beszélgetett.

Szegő Iván Miklós Tech

Mementó 1950: Apró Antal a koreai háborúról

Immár történelmi tény, hogy 1950-ben, Sztálin sugallatára, Észak-Korea támadott rá Dél-Koreára, mindez nem zavarta a szocialista-kommunista országok rezsimjeit, hogy békegyűléseket rendezzenek, és a déliek, illetve az amerikaiak támadását ítéljék el. Az egyik ilyen, 60 éve összehívott hazai rendezvényen Apró Antal szakszervezeti vezető nemcsak a kommunista Észak-Korea (a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, KNDK) és Kim Ir Szen ottani diktátor mellett állt ki, hanem már-már a harmadik világháború kitörését is vizionálta.

MTI Világ

Tizenöt órán át égtek kínai olajvezetékek

Szombatra sikerült eloltani azt a tüzet, amely 15 órán át égett két olajvezeték berobbanása után az északkelet-kínai tengerparti kikötővároshoz, Talienhez (Dalian) tartozó területen - közölte a város vezetése szombat délelőtti tájékoztatóján.

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint