szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A mianmari ellenzék házi őrizetre ítélt vezetője, Aung Szan Szú Kji ugyan nem indulhat jelöltként a november 7-én esedékes parlamenti választásokon, de szavazhat - közölték pénteken mianmari illetékesek.

Négy nappal ezelőtt ennek homlokegyenest az ellenkezőjét állították a délkelet-ázsiai ország hatóságai. Egy neve elhallgatását kérő politikai vezető az AFP-nek nyilatkozva azt mondta: a politikus és két háztartási alkalmazottja leadhatja voksát, de nem hagyhatja el kényszerlakhelyét a választás napján. Arra kérik majd őket: a választás előtt szavazzanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Pokolgépek robbantak Mianmar fővárosában

Három pokolgép legkevesebb kilenc ember életét oltotta ki, és több mint hatvanat megsebesített csütörtökön a mianmari főváros, Rangun egyik parkjában, ahol a tömeg a buddhista újévet ünnepelte - közölte egy névtelenséget kérő illetékes.

MTI Világ

A Kedves Vezérről szóló könyveket koboztak el

Mianmarban szolgálatot teljesítő észak-koreai diplomaták elvették egy neves írótól azon könyvének több száz példányát, amely a Kedves Vezérként Kim Dzsong Il életéről szól - közölte pénteken maga az író.

MTI Világ

Mianmar is atomfegyverekre pályázik

A mianmari (burmai) katonai rezsim, észak-koreai támogatással, nukleáris fegyverek és nagy hatótávolságú rakéták kifejlesztésén dolgozik - jelentette pénteken egy emigráns médiacsoport egy dezertőr által Mianmarból kicsempészett, szigorúan titkos iratokra hivatkozva.