szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem teljes megállapodásra jutottak Hollandiában a koalícióalakításról tárgyaló pártok, és várhatóan még a héten megszületik a végérvényes megegyezés egy jobboldali, kisebbségi kormány létrehozásáról - jelentette a holland sajtó kedden.

A kabinetben a júniusi választásokon győztes, jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD), valamint a jelenleg ügyvezetőként kormányzó Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) vesz majd részt, de a parlamentben támogatja őket a szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) is.

Korábbi tárgyalások egy ugyanilyen pártszövetségről kudarcba fulladtak, mert befolyásos CDA-politikusok egy jelentős része ellenezte, hogy az együttműködésbe az iszlámellenes nézeteiről ismert Geert Wilders vezette PVV-t is bevonják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!