szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Figyelmeztette katonáit az amerikai légierő, hogy ne használják az internetes közösségi oldalak helymeghatározását, mert óvatlanságuknak súlyos következményei lehetnek.

A légierő belső levelezésében kiadott figyelmeztetés szerint a közösségi oldalakon mindenki számára könnyen láthatóvá válik, hogy ki merre jár, és az adatokat egy modernebb telefonnal is folyamatosan frissíteni lehet. "A légierő minden tagjának meg kell értenie a helymeghatározás használatának jelentőségét" - áll a levélben, amely hozzáteszi, hogy az óvatlanság veszélyeztetheti a biztonságot.

A Pentagon illetékesei egyelőre nem tudták megmondani az AFP hírügynökségnek, hogy a szárazföldi erőknél, és a haditengerészetnél, amelyek több tízezer tagja teljesít szolgálatot Afganisztánban, kiadnak-e hasonló figyelmeztetést. A hadsereg már régóta aggódik amiatt, hogy a közösségi oldalak révén katonai titkok szivároghatnak ki, de az év elején úgy döntöttek, nem akadályozzák meg a "webkettes" szolgáltatások használatát.

A Tweet, valamint a blog és más oldalak esetében mindössze annyi korlátozást vezettek be, hogy a bizalmasnak minősített számítógépekről nem lehet használni azokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket