szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A horvát kikötőváros, Trstenik lakói megkezdték annak a hatalmas szemétmennyiségnek az eltávolítását, amely szerintük Albánia, Görögország és Olaszország felől érkezett hozzájuk. A horvát média közlése szerint a szemétben egy halott delfint is találtak.

Az állatot elvitték egy zágrábi állatklinikára felboncolni, mert attól tartanak, hogy a szemétben mérgező anyag is lehet, és attól pusztult el. A helyiek, akik szerint a múlt szombaton kezdett megjelenni a szemét, azt állítják, hogy a felelősök nem tesznek semmit, hogy megoldják a problémát.

"A szemét között rengeteg olyan van, amelyeken még láthatók az eredetcímkék, és azok elárulják, hol kerültek a tengerbe. Ezek alapján feltételezzük, hogy a szemét főleg Albániából jött, de van görög és olasz hulladék is. Történt ilyen már korábban is, de ennyi szemét még nem volt, mint most. Szerintünk a szokásos mennyiség több ezerszerese jutott ide. A felelősök pedig ott vannak az albán, a görög és az olasz hivatalokban" - mondta az egyik helyi lakos, Antun Poljanic a horvát RTL-nek nyilatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját