szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kínai Kereskedelmi Minisztérium, Vasútügyi Minisztérium, valamint kínai nagyvállalatok és bankok vezetőivel tárgyal Pekingben hétfőtől csütörtökig Fellegi Tamás magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A kormány Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert 2010. december 3-i hatállyal egy év hat hónapra a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki. A kormánybiztos feladata, hogy a kínai Kereskedelmi Minisztérium, a Vasútügyi Minisztérium, nagyvállalatok, bankok – köztük a kínai Jegybank –, az Állami Fejlesztési és Reform Bizottság vezetőivel, illetve a kínai-magyar gazdasági vegyes bizottság (GVB) társelnökével folytatott tárgyalásai során minden lehetséges területen előmozdítsa a magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok megerősödését. Kiemelt feladatai közé tartozik még elősegíteni a kínai vállalatok magyarországi befektetéseinek növekedését, a befektetések ösztönzését - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe