szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Ha Orbán Viktor nem vesz rólunk tudomást december 14-ei pozsonyi látogatása során, ennek megfelelően fogunk viselkedni" - jelentette ki a TASR hírügynökségnek a pozsonyi Új Szó beszámolója szerint Bugár Béla, a Híd elnöke. "Könyörögni nem fogunk" - tette hozzá a politikus, aki szerint Orbán Viktor tud róla, hogy "szívesen vennének egy ilyen látogatást. “

"Az ő döntésén múlik” - mondta Bugár. A pártvezető megerősítette, korábban nem hivatalos tárgyalások zajlottak a Híd és a magyar fél között, ezt követően kellett volna dönteni az Orbán-kormánynak. “Azóta a döntésre várunk” - tette hozzá az Új Szó szerint.

Bugár arról, hogy a Fidesz a Magyar Koalíció Pártját (MKP) tekinti stratégiai partnerének, csak annyit mondott: “ez az ő döntésük”. “Nekünk itt vannak a választóink Szlovákiában. Ha a magyar kormány együtt akar működni, hogy csökkentse a feszültséget, ebben partnerek lehetünk. De csak partnerek. Semmilyen vazallusi vagy alárendelt viszony nem jöhet szóba” - mondta.

Orbán Viktor kedden érkezik Pozsonyba. Iveta Radičová miniszterelnökkel a kétoldalú kapcsolatokról fognak tárgyalni.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kövér László kikosarazta Bugárékat

Nem kíván találkozni a Híd párt képviselőivel Kövér László. Az Országgyűlés elnöke csütörtökön érkezik Pozsonyba kétnapos látogatásra, ám a szlovákiai magyar pártok közül csak a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökével tárgyal majd - írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerdán.

MTI Világ

A Sme az MKP és a Híd örökségéről cikkez

A Sme című szlovák liberális napilap keddi kommentárjában azt írja, bár a Híd és a Magyar Koalíció Pártja (MKP) is azt állítja, hogy sikerrel szerepelt az önkormányzati választásokon, ez csak politikai marketing. Az eredmény mindkét pártnak csalódást okozott, s van miért.

MTI Kárpát-medence

Kihagyták Bugár pártját a Magyar Állandó Értekezletből

Semjén Zsolt már korábban közölte a Híd-Most párt vezetőjével, hogy a Magyar Állandó Értekezletre csak az etnikai alapú pártok kapnak meghívást. Bugár Béla szerint pártja a szlovákiai magyarok érdekeit képviseli, és tisztességes, partneri kapcsolatra törekszik a magyar kormánnyal.

Zentai Péter Vélemény

Halló, Bugár Béla? A Máért nem kívánatos vendége

Új interjú-sorozattal bővítjük a hvg.hu kínálatát: Zentai Péter fogja felhívni a hírek neves vagy éppen névtelen szereplőit, éljenek a világ akár legtávolibb pontján is, mondják el véleményüket az éppen aktuális fejleményekről. Ezúttal a határon túli magyar szervezetek állandó értekezletéről (Máért) távoltartott Bugár Bélával, a Most-Híd elnökével készült interjú.

MTI Világ

Ünnepélyes tanévnyitó a révkomáromi Selye Egyetemen

Megnyílt az új tanév a révkomáromi Selye János Egyetemen, amely a félmilliós szlovákiai magyarság egyetlen önálló anyanyelvű állami felsőoktatási intézménye. Az immár hetedik tanévnyitó ünnepségen megjelent Bugár Béla, a szlovák parlament alelnöke, a Híd párt elnöke, Trethon Ferenc, volt magyar munkaügyi miniszter, valamint Heizer Antal, Magyarország pozsonyi nagykövete.