szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Harcosként ismerjük önt, miniszterelnök úr" - kezdte hozzászólását az Európai Parlamentben Martin Schulz, az európai szocialisták vezetője, aki Horn Gyulát említette még mint a kommunizmust lebontó, szintén “nagy magyart”.

"Teljesen világos, hogy európai vitáról van szó a médiatörvény kapcsán, ahogy erre ön is utalt" - tette hozzá Schulz, aki szerint a jogszabály nem demokratikus, mert csak fideszes és hozzá közeli tagok alkotják a médiahatóság vezetését. "A sajtó ellenőrzi a kormányt és nem fordítva Európában, máshogy nem lehet" - hangsúlyozta Schulz.

Szerinte jó, hogy nagy többsége és ereje van a Fidesznek, de azt jóra kell használnia. A Justus Lipsius tanácsépületben lévő magyar történelmi szőnyege kapcsán azt kérdezte, milyen politikai üzenet egy Monarchia-beli magyar térkép kihelyezése. A képviselő Friedrich Nietzschét is idézte, aki szerint az emberi természet néha nehezebben visel el egy nagy győzelmet, mint egy nagy bukást.

Schulz végül a médiatörvény visszavonására és egy jobb, újabb törvény benyújtására szólította fel Orbánt.

Orbán Viktor szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén ismertette a soros magyar EU-elnökség programját. Beszédét követően vitában válaszol az EP-frakciók, illetve képviselők felvetéseire.

Kövesse Orbán Viktor szereplését a hvg.hu helyszíni tudósításával itt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!