szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP közleményben szólítja fel Orbán Viktort, hogy az EU soros elnöki tisztét betöltő ország miniszterelnökeként "határozottan lépjen fel egy Egyiptomot és az észak-afrikai térséget érintő, egységes és határozott EU álláspont kialakítása érdekében".

A párt úgy fogalmaz: a jelen helyzetben hangsúlyozni kell, hogy Egyiptom jelenlegi és következő vezetésének tiszteletben kell tartania a demokrácia alapjait jelentő sarkalatos szabadságjogokat. Emlékeztetnek a gyülekezéshez, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogra, valamint arra, hogy  garantálni kell a tüntetéseken résztvevők biztonságát.

Az LMP elvárja, hogy az EU soros elnöki tisztét betöltő Magyarország miniszterelnöke járjon el annak érdekében, hogy Egyiptom jelenlegi vezetése mielőbb kezdjen tárgyalásokat minden ellenzéki csoporttal, társadalmi mozgalommal - olvasható a közleményben, mely arra is kitér, hogy a párt szerint sem Mubarak elnöknek, sem fiának nem szabad indulnia a szabad választásokon.

Orbán Viktor épp az egyiptomi zavargások kezdete előtt tért haza Kairóból, ahol Hoszni Mubarak egyik utolsó magas rangú vendége volt. Orbánnak nincs véleménye Egyiptomról? - az erről szóló cikkünket olvassa el itt!

Az egyiptomi zavargásokkal kapcsolatos híreket kövesse percről-percre itt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!