szerző:
Független Hírügynökség
Tetszett a cikk?

Alacsony szintű sugárzást észleltek 17 amerikai katona szervezetében, akik a japán Miyagi prefektúrában segédkeztek a mentési munkálatokban - közölte hétfőn a Kyodo hírügynökség. A japán partokhoz érkezett amerikai hajóflottát ezért visszarendelték a nyílt tengerre.

A sugárfertőzött katonák három katonai helikopteren szolgálnak és a pénteki földrengés által súlyosan érintett Szendai városban vettek részt a mentésben. A flotta - amelynek része a Ronald Reagan repülőgép-hordozó anyahajó is - a történtek miatt átmenetileg felfüggesztette a mentési tevékenységét, és jelenleg 185 kilométerre a japán partoktól vesztegel. Arról egyelőre nincsenek információk, milyen mértékű sugárfertőzést észleltek a vizsgálatok során az amerikai katonáknál. Percről percre a japán katasztrófáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Nukleáris vészhelyzet Japánban – óráról órára

A Japánban valaha mért legnagyobb, 9-es erősségű földrengés rázta meg március 11-én a szigetország északkeleti partvidékét, a rengés után pedig hatalmas szökőár öntötte el a part menti településeket. A katasztrófa során megsérült a fukusimai atomerőmű több reaktora is, két reaktorépületben robbanás történt és több alkalommal tűz ütött ki. Az erőmű dolgozói megpróbálják elkerülni a nukleáris katasztrófát. Kövesse az eseményeket percről percre a hvg.hu-n!

Nagyítás

A japán cunami pusztítása - Nagyítás-fotógaléria

Japánban a valaha mért legnagyobb, 8,9-es erősségű földrengés után cunamiriadót rendeltek el. A víztömeg a szárazföld belseje felé áramlik, a halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Nagyítás-fotógalériánk a pusztító cunami útjáról.

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat