szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Takarékossági okokból drasztikusan csökkentik a belga autópályák megvilágítását – írja a La Tribune beszámolójára hivatkozva a Világgazdaság.

A sztrádák felénél teljesen kikapcsolják a világítást, a másik felénél csak akkor működtetik, ha a rossz idő balesetveszélyessé teszi az utat. Eddig 335 ezer lámpatest adott fényt az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon, ez több tízmillió eurós kiadással járt - tette hozzá a lap híre alapján a Világgazdaság.

A Flamand Rádió és Televízió hírportálján található beszámoló szerint július 15-étől csökkentették drasztikusan az autópályák világítását. Mindezt azzal indokolták, hogy spórolni szeretnének, valamint óvni a környezetet. Kivételes körülmények között azonban újra felkapcsolhatják a fényeket – mondta Hilde Crevits közlétesítményekért és moblitásért felelős flamand miniszter.

Az 1728 kilométer hosszúságú flamand autópálya-hálózaton 900 kilométeren kapcsolták le a fényeket. Ahol a forgalom biztonsága miatt szükséges, maradtak a lámpák egész éjjel – ilyenek például egyes többsávos szakaszok, a fel- és lehajtók, valamint a Brüsszel és az Antwerpen körüli gyűrű. Újra felkapcsolhatják azonban a fényeket a sötétbe borult szakaszokon is extrém időjárás, útépítés vagy erős forgalom esetén.

A miniszter korábbi nyilatkozata szerint a világítás csökkentésével 2 millió eurót lehetne spórolni, de a végső összeg valószínűleg ennél valamivel kevesebb lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

A konspirációs realizmus mesterének jó hírei vannak a harmadik világháborúról

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek