szerző:
MTI

Röviddel szingapúri felszállása után vissza kellett fordulnia hétfőn egy A380 típusú repülőgépnek a hajtómű meghibásodás miatt.

Airbus A380
©

A Singapore Airlines légitársaság szóvivője közölte, hogy a Hongkong felé tartó, 389 utast szállító gépen a négy hajtómű egyike  erős rezgése miatt leállt. A meghibásodás okait még vizsgálják.
Nem ez volt azonban az első eset, hogy gond adódott az A380 repülőgéptípussal. Novemberben az ausztráliai Qantas légitársaság gépén tűz ütött ki a hajtóműben, de a sikeres kényszerleszállásnak köszönhetően senkinek sem esett baja. Júniusban egy hasonló típusú gép indult Hongkongból, és ennek is vissza kellett térnie a repülőtérre a futómű meghibásodása miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!