szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli fegyveres erők meleg és leszbikus katonáinak több mint 40 százalékát érte nemi zaklatás katonai szolgálata alatt - állapította meg az Izraeli Meleg Ifjúság nevű szervezet nemrég végzett vizsgálata, amely 364, jelenleg is a fegyveres erőknél szolgáló vagy tavaly leszerelt meleg és leszbikus fiatal megkérdezésével készült.

A Háárec című lap keddi számában közölt felmérésben 40 százalék számolt be szóbeli és 4 százalék fizikai zaklatásról. A felmérésben részt vevők 45 százaléka szerint igen gyakoriak a homofób megjegyzések abban az egységben, ahol szolgálnak vagy szolgáltak. A harcoló egységeknél lévők még nagyobb gyakorisággal hallottak ilyeneket (59 százalék).

A válaszolók 63 százaléka a civil életbeli barátainak beszélt nemi hajlamáról, katonatársai vagy közvetlen felettese előtt viszont csak 32 százalék fedte föl azt. A vizsgálat készítői szerint a hadsereg sokat tett azért, hogy javuljanak a meleg katonák szolgálati körülményei és a parancsnokok ismeretei az ezzel kapcsolatos ügyekben.

A fegyveres erők szóvivői hivatala a felmérést illetően közölte, hogy mivel nem a hadsereg végezte azt, nem fűzhet megjegyzést az adatokhoz. "Annyit mondhatunk, hogy a fegyveres erőkön belüli visszaélésekről szóló bejelentéseket megfelelően kezeljük. A hadsereg besoroz mindenkit, aki alkalmas, nemi hajlamától függetlenül" - hangoztatta az izraeli hadsereg szóvivői hivatala.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam